ΗΠΑ: Βρέθηκε θαλάσσιος λέοντας νεκρός από πυροβολισμό - Δίνεται αμοιβή για οποιαδήποτε πληροφορία

O ομοσπονδιακός νόμος για την προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών απαγορεύει την παρενόχληση, το κυνήγι, τη σύλληψη ή τη θανάτωση θαλάσσιων λεόντων
AP
1'

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι προσέφεραν αυτή την εβδομάδα αμοιβή 20.000 δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με τον θανάσιμο πυροβολισμό ενός θαλάσσιου λέοντα στη Νότια Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο τραυματισμένος αρσενικός θαλάσσιος λέοντας ανακαλύφθηκε στις 7 Αυγούστου ανάμεσα σε δύο σταθμούς ναυαγοσωστών στην παραλία Bolsa Chica στην κομητεία Όραντζ, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.

Το ζώο, που εκτιμάται ότι ήταν περίπου 2 ετών, πέθανε την επόμενη ημέρα και η εξέταση αποκάλυψε ότι είχε τραύμα από πυροβολισμό στην πλάτη, ανέφερε η NOAA Fisheries σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Η υπηρεσία δήλωσε ότι οι αρχές προσφέρουν την αμοιβή «για πληροφορίες που οδηγούν σε αστική ποινή ή ποινική καταδίκη» σε σχέση με τον πυροβολισμό.

Ο ομοσπονδιακός νόμος για την προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών απαγορεύει την παρενόχληση, το κυνήγι, τη σύλληψη ή τη θανάτωση θαλάσσιων λεόντων και άλλων θηλαστικών. Οι παραβάτες μπορούν να έρθουν αντιμέτωποι με ποινικές κυρώσεις, πρόστιμα μέχρι και κατάσχεση οποιουδήποτε σκάφους εμπλεκόταν στο περιστατικό.

Όποιος έχει πληροφορίες σχετικά με τον πυροβολισμό καλείται να επικοινωνήσει με τη NOAA.

Οι θαλάσσιοι λέοντες ζουν κατά μήκος της δυτικής ακτής των ΗΠΑ και μερικές φορές μπορούν να εντοπιστούν σε παραλίες, αποβάθρες, προβλήτες και σημαδούρες.

Σχετικές ειδήσεις