Ινδονησία: Βρέθηκαν μέλη ανθρώπινου σώματος στο στομάχι καρχαρία - Μια τουρίστρια αγνοείται

Φίλοι της αγνοούμενης τουρίστριας αναφέρουν πως τα μέλη που βρέθηκαν στον καρχαρία δεν ανήκουν στην ίδια

Ινδονησία: Βρέθηκαν μέλη ανθρώπινου σώματος στο στομάχι καρχαρία - Μια τουρίστρια αγνοείται
2'

Τα ανθρώπινα μέλη που βρέθηκαν στο στομάχι ενός καρχαρία στα νερά της Ινδονησίας πιστεύεται ότι ανήκουν σε μια αγνοούμενη Αμερικανίδα τουρίστρια.

Η Colleen Monfore, 68 ετών, κολυμπούσε στη θάλασσα κοντά στο νησί Pulau Reong μαζί με έξι φίλους της στις 26 Σεπτεμβρίου, όταν παρασύρθηκε από ισχυρά ρεύματα.

Ο οδηγός κατάδυσης της ομάδας προσπάθησε απεγνωσμένα να την τραβήξει πίσω στο σκάφος, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια οκταήμερη έρευνα η οποία ωστόσο δεν καρποφόρησε.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας ψαράς στο Ανατολικό Τιμόρ, περίπου 75 μίλια από το σημείο όπου εθεάθη για τελευταία φορά η κα Monfore, έπιασε και σκότωσε έναν καρχαρία. Μέσα στο στομάχι του καρχαρία ανακαλύφθηκαν μέλη ανθρώπινου σώματος, καθώς και κομμάτια από μια στολή και ένα μαγιό.

Shark

Οι αρχικές αναφορές αναφέρουν ότι τα οστά ταυτοποιήθηκαν ως τα οστά της κας Monfore, αν και οι αρχές λένε ότι προσπαθούν ακόμη να προσδιορίσουν αν ανήκουν σε αυτήν ή σε άλλο αγνοούμενο άτομο.

Οι αξιωματούχοι του Ανατολικού Τιμόρ συνεργάζονται τώρα με την ακτοφυλακή της Ινδονησίας και έχουν επίσης απευθύνει έκκληση για πληροφορίες σχετικά με τυχόν αγνοούμενους, ιδίως δεδομένης της δημοτικότητας των καταδύσεων στα γύρω νησιά.

Ο Muhammad Saleh Goro, επικεφαλής της Περιφερειακής Μονάδας Τεχνικής Εφαρμογής για τη Διαχείριση του Θαλάσσιου Πάρκου των Νήσων Alor, δήλωσε: «Συντονιστήκαμε με την Πρεσβεία της Ινδονησίας στο Ντίλι, η οποία επιβεβαίωσε την ακρίβεια των πληροφοριών αυτών.

«Το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε μέσα σε έναν καρχαρία στο Ανατολικό Τιμόρ, έξω από τα ύδατα της Ινδονησίας. Συνεχίζουμε την έρευνά μας για να επιβεβαιώσουμε αν η σορός ανήκει σε κάποιον που έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος στην Ινδονησία.

Από τον καταδυτικό εξοπλισμό που φορούσε το θύμα, πιστεύεται ότι ήταν δύτης. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα κοινοποιηθούν μόλις υπάρξουν πιο λεπτομερείς πληροφορίες».

Άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι είναι φίλοι της κας Monfore έχουν εκφράσει αμφιβολίες.

Γράφοντας στο Facebook, η δύτρια Kim Sass επέμεινε ότι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι ερευνητές δείχνουν ότι οι ισχυρισμοί περί επίθεσης καρχαρία είναι «ψευδείς».

Η κ. Sass επισήμανε ότι τα στομάχια των καρχαριών είναι προσαρμοσμένα για να χωνεύουν γρήγορα την τροφή, με ισχυρά οξέα που διασπούν γρήγορα την ύλη.

*Με πληροφορίες από express.co.uk

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή