Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός απαιτεί από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις σε «κυανόκρανους»

«Το Ισραήλ πρέπει να ακούσει τη φωνή και τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας», τόνισε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός
1'

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Σάιμον Χάρις καλεί το Ισραήλ να λάβει υπόψη του «τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας» και να μην επαναλάβει τα πρόσφατα πυρά κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο.

«Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να πυροβολεί εναντίον των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ που υπηρετούν με την UNIFIL στον Λίβανο», αναφέρει ο ηγέτης της Ιρλανδίας σε δήλωσή του, τα τελευταία του σχόλια για τα πρόσφατα περιστατικά που έχουν προκαλέσει έντονες διπλωματικές αντιδράσεις.

«Το Ισραήλ πρέπει να ακούσει τη φωνή και τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας», προσθέτει.

Η Ιρλανδία αντιπροσωπεύει 347 από τους 10.000 στρατιώτες που υπηρετούν στην ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στον Λίβανο, την UNIFIL, η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διατήρηση της ειρήνης στο νότιο Λίβανο.

Το Ισραήλ λέει ότι οι δυνάμεις του πυροβόλησαν σε «άμεση απειλή εναντίον τους» κοντά σε θέση της UNIFIL στο Λίβανο την Παρασκευή, αναγνωρίζοντας ότι ένα «χτύπημα» ήταν υπεύθυνο για τον τραυματισμό δύο κυανοκράνων.

Οι δύο ειρηνευτές από τη Σρι Λάνκα τραυματίστηκαν στην κύρια βάση της UNIFIL στη Νακούρα, στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με την αποστολή.

Είχε προηγηθεί ο τραυματισμός δύο Ινδονήσιων στρατιωτών όταν πυρά άρματος έπληξαν ένα παρατηρητήριο την προηγούμενη ημέρα, ανέφερε η αποστολή.

Οι Ιρλανδικές Δυνάμεις Άμυνας δήλωσαν ότι κανένας από το προσωπικό τους δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό της Πέμπτης.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Σχετικές ειδήσεις