Σπάνιο μωρό λευκού ρινόκερου φωτογραφίζεται και κερδίζει τις εντυπώσεις

Ο μικρός ρινόκερος ζυγίζει περίπου 50 κιλά και κάνει έναν αστείο ήχο όταν πεινάει 
Daily Star
2'

Ένα αξιολάτρευτο μωρό λευκού ρινόκερου εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά την γέννηση του στο ζωολογικό κήπο Whipsnade στο Bedfordshire.

Το μωράκι γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου και δεν έχει ακόμη ονομαστεί. Ζυγίζει λιγότερο από 50 κιλά, γεγονός που το καθιστά μικρότερο από άλλα μωρά ρινόκερων που έχουν γεννηθεί στο ζωολογικό κήπο.

Ωστόσο, ο φροντιστής του Alex Simpson αποκάλυψε ότι έχει «πολύ υγιή όρεξη για φαγητό». Ως είδος, οι νότιοι λευκοί ρινόκεροι, που ζουν στη Νότια Αφρική, απειλούνται από το παράνομο εμπόριο κεράτων.

Μετά από 16 μήνες κύησης, η επτάχρονη μαμά κατάφερε να γεννήσει το μικρό ρινοκεράκι, αλλά το προσωπικό του ζωολογικού κήπου αρχικά ανησυχούσε ότι το βρέφος δεν τρέφονταν σωστά. Ο Simpson εξήγησε: «Η Fahari αποδεικνύεται ήδη προστατευτική μαμά και της αρέσει να έχει το μωρό της στο οπτικό της πεδίο».

«Αλλά για να θηλάσει, πρέπει να στέκεται κάτω από την κοιλιά της και δίπλα στα πίσω πόδια της, οπότε πιστεύουμε ότι στην αρχή δυσκολεύονταν να προσαρμοστούν. Όμως τώρα τρέφεται καλά, και είναι πολύ γλυκό να τους βλέπεις να ανακαλύπτουν όλες αυτές τις νέες εμπειρίες μαζί».

Ο μικροσκοπικός ρινόκερος ζει μαζί με τον επτά μηνών ετεροθαλή αδελφό του Benja, ο οποίος γεννήθηκε τον Μάρτιο και έχει ήδη κλέψει καρδιές με τα αξιαγάπητα καμώματά του.

Σύμφωνα με τον Simpson, «μπορείς να τον ακούσεις να κάνει μικρούς θορύβους, σχεδόν σαν τραγούδι φάλαινας, όταν θέλει γάλα - και τον έχουμε δει ακόμη και να πατάει τα μεγάλα πόδια του μερικές φορές όταν είναι ανυπόμονος για φαγητό».

*Με πληροφορίες από Daily Star