Ο πραγματικός λόγος που τα τυριά είναι κίτρινα

Gazzetta

Σε παλαιότερες εποχές, το χρώμα του τυριού χρησιμοποιούνταν συχνά ως ένδειξη ποιότητας.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ορισμένα τυριά έχουν τόσο έντονη κόκκινη ή πορτοκαλί απόχρωση; Όπως αποδεικνύεται, αυτό το χρώμα δεν υπάρχει φυσικά στο γάλα, αλλά προστίθεται για να βελτιώσει την εμφάνιση του τυριού. Από πού προέρχεται όμως αυτό το χρώμα και πώς έγινε τόσο δημοφιλές;

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr