Νότια Αφρική: Αστυνομικός serial killer σκότωσε έξι άτομα - Εισέπραττε τις ασφάλειές τους

Μια απίστευτη υπόθεση έχει σοκάρει τη Νότια Αφρική με πρωταγωνίστρια μια... αστυνομικό
1'

Μια Νοτιοαφρικανή αστυνομικός εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Παρασκευή με κατηγορίες για δολοφονία έξι ανθρώπων για την είσπραξη των ασφαλειών ζωής τους αξίας 10 εκατομμυρίων ραντ (570.000 $).

Η 43χρονη λοχία εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου στο Polokwane, περίπου 190 μίλια βορειοανατολικά του Γιοχάνεσμπουργκ, με το πρόσωπό της καλυμμένο εξ ολοκλήρου από κουκούλα και μάσκα μέχρι που διατάχθηκε να το εμφανίσει.

Η Ρέιτσελ Κουτουμέλα συνελήφθη την Πέμπτη ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία σε αστυνομικό τμήμα στη μικρή πόλη Σενουαμπαρβάνα, περίπου 55 μίλια από το Πολοκουάνε, ανέφερε η αστυνομία σε δήλωση.

«Τα θύματά της ήταν γνωστά σε αυτήν και προέρχονταν από άπορο και μειονεκτικό υπόβαθρο και μερικά ήταν ανάπηρα ή με διανοητικά προβλήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Κουτουμέλα κατηγορείται για έξι φόνους και για διεκδίκηση τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων ραντ από ασφάλιση κόστους κηδείας και συμβόλαια ζωής που είχε συνάψει για λογαριασμό των θυμάτων της, ανέφερε.

«Τα επεισόδια ξεκίνησαν το 2019 όταν οι ασφαλισμένοι θα βρίσκονταν νεκροί και τα σώματά τους πετάχτηκαν σε διαφορετικές περιοχές», ανέφερε η Εθνική Εισαγγελική Αρχή (NPA).

Το σώμα ενός άνδρα, ο οποίος ήταν ανάπηρος, ανασύρθηκε από ένα φράγμα, ενώ μια γυναίκα ανακαλύφθηκε παράγκα, ανέφερε η αρχή.

«Πρόκειται για μια προμελετημένη υπόθεση", δήλωσε η εκπρόσωπος της επαρχίας του NPA Mashudu Malabi Dzhangi στον τοπικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ENCA έξω από το δικαστήριο, το οποίο ανέβαλε την υπόθεση για τις 18 Οκτωβρίου για ακρόαση με εγγύηση.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι περίμεναν περισσότερες συλλήψεις.