Παίζουν τη ζωή τους «κορώνα - γράμματα»: Influencers έτοιμοι να πεθάνουν σε τυφώνες για λίγα κλικ

Η ζωντανή ροή έχει γίνει όλο και πιο προσοδοφόρα για τους δημιουργούς περιεχομένου που θέλουν να κερδίσουν γρήγορα χρήματα

Παίζουν τη ζωή τους «κορώνα - γράμματα»: Influencers έτοιμοι να πεθάνουν σε τυφώνες για λίγα κλικ
4'

Μια παράξενη βιομηχανία έχει στηθεί γύρω από του καταστροφικούς τυφώνες, με κάποιους αυτοσυστηνόμενους ως τολμηρούς να αγνοούν τις εντολές των αρχών και να μεταδίδουν σε live streaming ριψοκίνδυνες ενέργειες, θέτoντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους ζωή, αλλά και πολλών άλλων.

Την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι στη Φλόριντα την εγκατέλειπαν λόγω του τυφώνα Μίλτον, ο Mike Smalls Jr τόλμησε να βυθιστεί στους βίαιους ανέμους στην Τάμπα, κρατώντας ένα φουσκωμένο στρώμα, μια ομπρέλα και ένα πακέτο νουντλς.

Βγήκε έξω το βράδυ της Τετάρτης, καθώς η καταιγίδα σφυροκοπούσε την πολιτεία των ΗΠΑ και μετέδιδε ζωντανά μέσω πλατφόρμας. Είπε στο διαδικτυακό κοινό του ότι αν έφτανε τις 10.000 προβολές, θα έπεφτε με το στρώμα του στο νερό.

Μόλις έφτασε στο κατώφλι, έκανε το μεγάλο βήμα. Τότε ανησύχησε: «Ο άνεμος άρχισε να δυναμώνει και δεν ξέρω κολύμπι... οπότε έπρεπε να αρπάξω το δέντρο».

Η περιοχή ήταν υπό εντολή εκκένωσης - που σημαίνει ότι οι κάτοικοι είχαν ενημερωθεί από τοπικούς αξιωματούχους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, για τη δική τους ασφάλεια.

Η ωριαία ροή του Mike από τον κόλπο της Τάμπα έχει περισσότερες από 60.000 προβολές και έχει προβληθεί από εκατομμύρια μέσω αναμετάδοσης.

Η ζωντανή ροή έχει γίνει όλο και πιο προσοδοφόρα για τους δημιουργούς περιεχομένου που θέλουν να κερδίσουν γρήγορα χρήματα.

Αλλά αυτές οι ροές μπορεί να περιλαμβάνουν επικίνδυνα ακροβατικά, καθώς οι δημιουργοί περιεχομένου προσπαθούν να ξεχωρίσουν σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Πολλοί άνθρωποι έχουν επικρίνει τη συμπεριφορά του Mike στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποδηλώνοντας ότι διακινδυνεύει τη ζωή του για κλικ.

Όταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις, παραδέχεται ότι αυτό που έκανε ήταν «αμφιλεγόμενο» και αναγνωρίζει ότι κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι διακινδυνεύει όχι μόνο τη ζωή του, αλλά και τις ζωές εκείνων που μπορεί να χρειαστεί να τον σώσουν. Αλλά, πρόσθεσε: «Από την άποψη του δημιουργού περιεχομένου, οι άνθρωποι θέλουν να βλέπουν κάπως νευρικά πράγματα».

Το αστυνομικό τμήμα της Τάμπα ανέφερε σε δήλωσή του: «Η παραβίαση των υποχρεωτικών εντολών εκκένωσης θέτει ζωές σε κίνδυνο. Όταν τα άτομα αγνοούν αυτές τις προειδοποιήσεις, όχι μόνο θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους ασφάλεια, αλλά δημιουργούν επίσης πρόσθετες προκλήσεις για τους πρώτους ανταποκριτές που εργάζονται ακούραστα για να σώσουν ζωές.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της φετινής εποχής των τυφώνων, η οποία κατέστρεψε τμήματα της νοτιοανατολικής ακτής των ΗΠΑ.

Εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς ο τυφώνας Μίλτον, ο οποίος στο αποκορύφωμά του μετρήθηκε ως καταιγίδα κατηγορίας 5, έφτασε στην ξηρά την Τετάρτη κατά μήκος της ακτής του Κόλπου της Φλόριντα. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκατομμύρια εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα και χιλιάδες χρειάστηκε να διασωθούν καθώς το νερό κατέκλυσε τα σπίτια.

Τυφώνες Ελένη και Μίλτον έχουν κλείσει μια εξαιρετικά πολυάσχολη περίοδο τροπικών καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ. Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, σχηματίστηκαν πέντε τυφώνες - όχι πολύ μακριά από αυτό που θα έβλεπε συνήθως ο Ατλαντικός κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους.

Ο Mike είναι ένας από τους πολλούς δημιουργούς περιεχομένου σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων των Kick και TikTok, οι οποίοι κάνουν ζωντανή ροή και κερδίζουν χρήματα τραβώντας απερίσκεπτα ακροβατικά και διακινδυνεύοντας τη ζωή τους σε τυφώνες.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που εξέθετε τον εαυτό του σε κίνδυνο. Το είχε κάνει και στον τυφώνα Helene - ο οποίος έπληξε επίσης τη Φλόριντα - κουβαλώντας μια σκηνή ως στήριγμα και μετέδιδε ζωντανά για περισσότερες από πέντε ώρες.

Πλατφόρμες όπως το Kick προσφέρουν κίνητρα: χρήματα για τον αριθμό των προβολών που λαμβάνουν οι streamers και δωρεές από άτομα που τους αρέσει αυτό που κάνουν.

Ο Smalls Jr δεν διευκρίνισε πόσα χρήματα κέρδισε από τη συγκεκριμένη ζωντανή ροή, αλλά είπε ότι οι μετρήσεις ποικίλλουν από streamers, με ορισμένους να κερδίζουν 300 έως 400 $ ανά ώρα. Πρόσθεσε ότι έβγαλε αρκετά από την τελευταία του ροή για να πληρώσει μερικούς λογαριασμούς.

Με πληροφορίες από ΒΒC

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή