Κόλαση φωτιάς στο Γκρόζνι: Έκρηξη δεξαμενής καυσίμων ή απόπειρα δολοφονίας του Καντίροφ

Ο Τσετσένος πολέμαρχος πρόσφατα ισχυρίστηκε ότι υπάρχει σχέδιο δολοφονίας του με εγκέφαλο δύο βουλευτές κι έναν γερουσιαστή

Κόλαση φωτιάς στο Γκρόζνι: Έκρηξη δεξαμενής καυσίμων ή απόπειρα δολοφονίας του Καντίροφ
3'

Μία τεράστια έκρηξη συγκλόνισε τη ρωσική πόλη Γκρόζνι, με αναφορές ότι τουλάχιστον τέσσερις σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών.

Η δεξαμενή αερίου σε ένα πρατήριο καυσίμων ανατινάχθηκε με τις φλόγες να εκτοξεύονται σε γειτονικά κτίρια, στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, φέουδο του ισχυρού πολέμαρχου του Πούτιν και περιφερειακού ηγέτη, Ραμζάν Καντίροφ.

Οι ντόπιοι ισχυρίστηκαν ότι η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που το έδαφος σείστηκε σαν σεισμός.

Η έκρηξη σημειώθηκε δύο ημέρες αφότου ο Καντίροφ ισχυρίστηκε ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του, με εγκέφαλο δύο βουλευτές και έναν γερουσιαστή.

Η τοποθεσία της γιγαντιαίας έκρηξης ήταν στη λεωφόρο Muhammad Ali, λιγότερο από ένα μίλι από το πολυτελές παλάτι του Kadyrov.

Στον απόηχο της έκρηξης, ο χώρος μετατράπηκε σε παραμορφωμένο μέταλλο και σκηνές ολικής καταστροφής. Μια ποινική έρευνα ξεκίνησε για την έκρηξη.

Δεν είναι άμεσα σαφές εάν επρόκειτο για εμπρησμό ή ατύχημα.

Έρχεται εν μέσω ενδείξεων νέας αστάθειας μεταξύ ανταγωνιστικών φυλών στην περιοχή.

Ο πολέμαρχος Καντίροφ, 48 ετών, είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους του Πούτιν και έχει στείλει δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία.

Ισχυρίστηκε αυτή την εβδομάδα ότι τρεις Ρώσοι πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου ενός εκατομμυριούχου γερουσιαστή, σχεδίαζαν να τον σκοτώσουν.

Ανακοίνωσε μια «βεντέτα αίματος» εναντίον τους.

Ο Τσετσένος ηγέτης - γνωστός και ως The Don - ισχυρίστηκε ότι είχε αποδείξεις για μια συνωμοσία δολοφονίας 100 εκατομμυρίων εναντίον του [δεν διευκρίνισε το νόμισμα].

Προκάλεσε τους 3 να διαψεύσουν τους ισχυρισμούς τους, αν και οι ίδιοι έχουν αρνηθεί τη συνωμοσία.

Κηρύσσοντας μια αιματηρή βεντέτα, ο Καντίροφ - επίσης συνταγματάρχης στη ρωσική εθνική φρουρά - υπονοεί την απειλή δολοφονίας ως εκδίκηση εναντίον των πολιτικών εχθρών του.

Έχοντας υποστεί ευρείες κυρώσεις από τη Δύση, κατηγορείται ότι διέταξε εκτελέσεις εντός και εκτός Ρωσίας.

Η περίεργη διαμάχη σχετίζεται με γύπες που περιφέρονται γύρω από το Wildberries - τον ρωσικό Αμαζόνιο, αξίας 5,54 δισεκατομμυρίων λιρών.

Για αδιευκρίνιστους λόγους, ο Καντίροφ - που θεωρείται μυστικός δισεκατομμυριούχος - ορκίστηκε να βοηθήσει τον Βλάντισλαβ Μπακαλτσούκ, 47 ετών, εν διαστάσει σύζυγο της διευθύνουσας συμβούλου της Wildberries, Τατιάνα Κιμ, 48 ετών, να εμποδίσει τη συγχώνευση του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου με τον μικρότερο όμιλο υπαίθριας διαφήμισης Russ.

Τον περασμένο μήνα μια μάχη για τον έλεγχο οδήγησε σε ανταλλαγή πυροβολισμών στο αρχηγείο Wildberries, κοντά στο Κρεμλίνο, με δύο φρουρούς ασφαλείας να σκοτώνονται.

Ο Bakalchuk είπε ότι επιδιώκει να διαπραγματευτεί με την εν διαστάσει σύζυγό του.

Ο Καντίροφ είπε για τους πολιτικούς: «Έχουν τις δικές τους επιχειρήσεις και δεν πήραν μόνο την επιχείρηση από αυτή τη γυναίκα [Κιμ], διέταξαν ακόμη και να με σκοτώσουν».

Οι τρεις βουλευτές κατάγονται από το Νταγκεστάν και την Ινγκουσετία, δύο ρωσικές δημοκρατίες που συνορεύουν με την Τσετσενία.

Η διαμάχη για τα Wildberries έχει απεικονιστεί ως μια επιχειρηματική διαμάχη που συνδέεται με το Κρεμλίνο μεταξύ Kadyrov και Kerimov.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή