Καναδάς: Μυστηριώδεις «λευκές σταγόνες» που ξεβράζονται στις παραλίες

Φωτογραφίες της ουσίας άρχισαν να εμφανίζονται στο διαδίκτυο, προκαλώντας εικασίες για την ταυτότητά του

Καναδάς: Μυστηριώδεις «λευκές σταγόνες» που ξεβράζονται στις παραλίες
1'

Περίεργες «λευκές σταγόνες» που περιγράφονται ως ζύμη ξεβράζονται το τελευταίο διάστημα στις παραλίες της Νέας Γης, πυροδοτώντας έρευνα από Καναδούς αξιωματούχους.

«Είναι σαν να προσπάθησε κάποιος να ψήσει ψωμί και έκανε μια κακή δουλειά" - με μια μυρωδιά που θυμίζει φυτικό λάδι» περιέγραψε κάτοικος.

Η παράξενη ουσία πρωτοεμφανίστηκε στο νότιο άκρο της καναδικής επαρχίας στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ όπως αναφέρει το BBC αξιωματούχοι δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για σχολιασμό.

Φωτογραφίες της ουσίας άρχισαν να εμφανίζονται στο διαδίκτυο, προκαλώντας εικασίες για την ταυτότητά της. Οι θεωρίες από από μύκητες ή μούχλα, φοινικέλαιο, κερί παραφίνης ή ακόμα και άμβρα - μια σπάνια και πολύτιμη ουσία που παράγεται από φάλαινες και χρησιμοποιείται στη βιομηχανία αρωμάτων.

Μια αφίσα πρότεινε ότι έμοιαζε με ζύμη που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή "Toutons" - ένα τοπικό πιάτο ζύμης που συχνά τηγανίζεται σε χοιρινό λίπος.

Ένας εκπρόσωπος για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή του Καναδά είπε στην Globe and Mail ότι η ουσία δεν ήταν πετρελαϊκός υδρογονάνθρακας, λιπαντικό πετρελαίου, βιοκαύσιμο ή βιοντίζελ.

Ενώ ένας θαλάσσιος οικολόγος για την αλιεία και τους ωκεανούς του Καναδά είπε στην εφημερίδα ότι δεν ήταν θαλάσσιο σφουγγάρι και δεν περιείχε βιολογικό υλικό.

Οι σταγόνες εντοπίστηκαν κατά μήκος των ακτών του κόλπου Placentia, στη νοτιοανατολική ακτή της Νέας Γης, από έναν τοπικό περιβαλλοντολόγο.

Ανακάλυψε τις μυστηριώδεις σταγόνες μια μέρα τον περασμένο μήνα, νομίζοντας αρχικά ότι έμοιαζαν με φελιζόλ.

Έκτοτε έχει συναντήσει «εκατοντάδες σφαίρες, διαφόρων μεγεθών, μικρές και μεγάλες με τις περισσότερες περίπου 15 εκατοστά σε διάμετρο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή