Ισραηλινά χτυπήματα στη Γάζα με 19 νεκρούς ενώ τα τανκς προωθούνται βόρεια

Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε νέες εντολές εκκένωσης το Σάββατο σε δύο γειτονιές στο βόρειο άκρο της πόλης της Γάζας

Ισραηλινά χτυπήματα στη Γάζα με 19 νεκρούς ενώ τα τανκς προωθούνται βόρεια
1'

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιδρομές στη Γάζα σκότωσαν τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιους, δήλωσαν γιατροί το Σάββατο, ενώ οι δυνάμεις συνέχισαν να πιέζουν βαθύτερα στην περιοχή Τζαμπαλίγια , όπου οι διεθνείς υπηρεσίες αρωγής λένε ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί.

Κάτοικοι είπαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν να σφυροκοπούν την Τζαμπαλίγια από αέρος και εδάφους, η οποία βρίσκεται στα βόρεια του θύλακα και είναι ο μεγαλύτερος από τους ιστορικούς προσφυγικούς καταυλισμούς.

Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε νέες εντολές εκκένωσης το Σάββατο σε δύο γειτονιές στο βόρειο άκρο της πόλης της Γάζας, που βρίσκεται επίσης στο βόρειο τμήμα του θύλακα, λέγοντας ότι η περιοχή ήταν μια «επικίνδυνη ζώνη μάχης».

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών της Χαμάς προέτρεψε τους κατοίκους να μην μετακινηθούν στις βόρειες περιοχές του θύλακα και επίσης να αποφύγουν να κατευθυνθούν νότια «όπου η κατοχή διεξάγει συνεχείς βομβαρδισμούς και δολοφονίες καθημερινά στις περιοχές που ισχυρίζεται ότι είναι ασφαλείς».

Οι Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην Τζαμπαλίγια την περασμένη εβδομάδα ανέρχεται σε περίπου 150.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή