Τα γουρουνάκια που πετάχτηκαν στον δρόμο, τώρα απολαμβάνουν τη ζωή

Από τα συνολικά 150 γουρουνάκια που εγκαταλείφθηκαν, διασώθηκαν περισσότερα από 50
1'

Όταν ένας ασυνείδητος οδηγός πέταξε περίπου 150 χοίρους στο δρόμο στην ύπαιθρο κοντά στο Σαν Ντιέγκο το 2022, οι ντόπιοι φοβήθηκαν ότι θα χαθούν όλα.

Αλλά πολλοί από αυτούς διασώθηκαν και τρία από αυτά μαζί με τη μητέρα τους τώρα ζουν σε ένα τοπικό ράντσο όπου βοηθούν να συγκεντρωθούν χρήματα για περισσότερα από 100 διασωθέντα ζώα όπως αυτά.

Σήμερα, η Mesa, η Grande και η μητέρα τους Wendi περνούν τις μέρες τους τρώγοντας και κυλιούνται στη λάσπη, όπως θα έπρεπε, στο Little Bitty Animal Shelter, το οποίο ήταν ένα από τα πολλά τοπικά καταφύγια που ενισχύθηκαν με τα γουρούνια που εγκαταλείφθηκαν.

Ούτε τα μέλη της κοινότητας ούτε η αστυνομία ανακάλυψαν ποτέ ποιος πέταξε όλα τα γουρούνια στον επικίνδυνο δρόμο ούτε γιατί το έκαναν. Κάποια δεν τα κατάφεραν, κάποια αγρίεψαν, αλλά περισσότεροι από 50 σώθηκαν και μεταφέρθηκαν για να ζήσουν μια μάλλον πολύ καλύτερη ζωή.

«Κάθε φορά που ήμασταν εδώ έξω και περνάμε λίγο χρόνο μαζί τους και τους βλέπουμε, είναι καλό συναίσθημα», είπε ο Ryan Valverde, ιδιοκτήτης του Little Bitty Animal Shelter μαζί με τη σύζυγό του.

«Αν κάποιος μπήκε στη διαδικασία να τα απορρίψει, τότε μάλλον δεν ήταν στις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης που οδήγησαν σε αυτό».

Η τηλεοπτική εμφάνισή τους ενίσχυσε τις δωρεές που επέτρεψαν στο καταφύγιο να εφοδιαστεί με τρόφιμα και να φροντίσει την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα.