Η αδερφή του Κιμ απειλεί με «τρομερή καταστροφή» τη Νότια Κορέα αν ξανασταλούν μπαλόνια με σκουπίδια

Πηγαινοέρχονται τα «εναέρια» σκουπίδια μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας

Η αδερφή του Κιμ απειλεί με «τρομερή καταστροφή» τη Νότια Κορέα αν ξανασταλούν μπαλόνια με σκουπίδια

Η Kim Yo Jong, αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un, στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018 στην Pyeongchang της Νότιας Κορέας

The Associated Press
1'

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, προειδοποίησε το Σάββατο ότι η Σεούλ θα αντιμετωπίσει μια «τρομερή καταστροφή» εάν τα νοτιοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη «εντοπιστούν ξανά».

H Κιμ σε δήλωση που μεταδόθηκε από το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, μόλις μια ημέρα αφότου το καθεστώς πέταξε μπαλόνια σκουπιδιών προς τη Νότια Κορέα, υποστηρίζοντας ότι ο Νότος είχε στείλει μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την Πιονγκγιάνγκ τρεις φορές από την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να εντοπίσουμε τους δράστες αυτής της πρόκλησης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη», είπε. «Ωστόσο, θα είμαστε σαφείς ότι εάν ένα drone που μεταφέρει οποιαδήποτε σκουπίδια πολιτικής προπαγάνδας κατά της Βόρειας Κορέας από τη Νότια Κορέα διασχίσει ξανά τα σύνορα στον εναέριο χώρο μας, θα ανταποδώσουμε με βία, ανεξάρτητα από το τι είναι».

Προειδοποίησε ότι η Νότια Κορέα θα πρέπει να είναι έτοιμη να πληρώσει το τίμημα για τις «επανειλημμένες προκλήσεις» της, λέγοντας ότι μια «τρομερή καταστροφή θα συμβεί εάν βρεθούν ξανά νοτιοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη».

Την Παρασκευή, το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας ισχυρίστηκε ότι νοτιοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μετέφεραν φυλλάδια εντοπίστηκαν στον νυχτερινό ουρανό πάνω από την Πιονγκγιάνγκ στις 3 Οκτωβρίου, καθώς και την Τετάρτη και την Πέμπτη αυτής της εβδομάδας, και απείλησε να απαντήσει με βία εάν τέτοιες πτήσεις επαναληφθούν.

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Κιμ Γιονγκ-χιουν, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό της Βόρειας Κορέας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή