Τουσκ: Η Πολωνία θα αναστείλει προσωρινά το δικαίωμα ασύλου

Τεράστια αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που περνούν παράνομα καταγράφεται από το 2021 στην Πολωνία. 

Τουσκ: Η Πολωνία θα αναστείλει προσωρινά το δικαίωμα ασύλου
1'

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, ανακοίνωσε σχέδια για την προσωρινή αναστολή του δικαιώματος ασύλου, ως μέρος μιας νέας μεταναστευτικής πολιτικής που στοχεύει στην αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα.

Κατά την ομιλία του σε συνεδρίαση της κεντροδεξιάς πολιτικής ομάδας του Πολιτικού Συνασπισμού στη Βαρσοβία, ο Τουσκ ανέφερε ότι οι διακινητές, με τη συνεργασία της Λευκορωσίας και της Ρωσίας, εκμεταλλεύονται το δικαίωμα στο άσυλο.

Από το 2021, η Πολωνία έχει παρατηρήσει σημαντική αύξηση στον αριθμό των ατόμων, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία, που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μέσω Λευκορωσίας.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας κατηγορεί τη Λευκορωσία και τη Ρωσία ότι διεξάγουν «υβριδικό πόλεμο», στέλνοντας μετανάστες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή. Οι δύο χώρες αρνούνται τις κατηγορίες.

Όταν ξέσπασε η μεταναστευτική κρίση τον Αύγουστο του 2021, ο αριθμός των ανθρώπων που προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα παράνομα μόνο εκείνον τον μήνα ήταν οκταπλάσιος σε σχέση με το σύνολο του 2020. Δεκάδες άτομα συνεχίζουν να επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα καθημερινά.

Ο Τουσκ δήλωσε ότι θα παρουσιάσει τη νέα πολιτική για τη μετανάστευση σε κυβερνητική συνεδρίαση στις 15 Οκτωβρίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή