Νασράλα: Το ηχογραφημένο μήνυμα του νεκρού ηγέτη της Χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα παλιό ηχογραφημένο μήνυμα του Χασάν Νασράλα

Νασράλα: Το ηχογραφημένο μήνυμα του νεκρού ηγέτη της Χεζμπολάχ
1'

Η Χεζμπολάχ έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα ένα παλιό ηχογραφημένο μήνυμα του ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Ο πρώην αρχηγός της Χεζμπολάχ ακούγεται να λέει: «(Ποντάρουμε) σε εσάς να υπερασπιστείτε τον λαό σας, την οικογένειά σας, το έθνος σας, τις αξίες και την αξιοπρέπειά σας. Και να υπερασπιστούμε αυτήν την ευλογημένη και ιερή γη… Και να ανοίξουμε το δρόμο για την πολυπόθητη θεία δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με το CNNi δεν είναι σαφές πότε ηχογραφήθηκε το μήνυμα το οποίο έρχεται στη δημοσιότητα ενώ η Χεζμπολάχ συνεχίζει να εκτοξεύει δεκάδες ρουκέτες προς το Ισραήλ, σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου το Ισραήλ ξεκίνησε την χερσαία εισβολή του στον Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι από τις 3 το απόγευμα τοπική ώρα (8 π.μ. ET) της Κυριακής, η Χεζμπολάχ είχε εκτοξεύσει 115 ρουκέτες στο Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την Κυριακή περισσότερες από 25 επιθέσεις σε βάσεις του ισραηλινού στρατού και συγκεντρώσεις στρατιωτών στο βόρειο Ισραήλ και στο νότιο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένης της στενής μάχης με Ισραηλινούς στρατιώτες. Η Χεζμπολάχ προειδοποίησε επίσης τους Ισραηλινούς πολίτες να μείνουν μακριά από «στρατιωτικές συγκεντρώσεις».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή