Βεμ Μίλερ: Ποιος είναι ο 49χρονος ένοπλος που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ σώθηκε από μια πιθανή τρίτη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, καθώς σκληραίνει η αντιπαράθεση εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου
3'

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έκανε εκστρατεία στην Coachella της Καλιφόρνια, όταν ένας άνδρας που φέρεται να είχε στην κατοχή του πολλά πυροβόλα όπλα συνελήφθη κοντά στο σημείο. Ο άνδρας, ένας 49χρονος από το Λας Βέγκας που οδηγούσε ένα μαύρο SUV, εντοπίστηκε σε σημείο ελέγχου κοντά σε διασταύρωση της πόλης.

Οι αξιωματούχοι της περιοχής ταυτοποίησαν τον άνδρα ως Βεμ Μίλερ και ισχυρίστηκαν ότι είχε στην κατοχή του ένα κυνηγετικό όπλο, ένα γεμάτο περίστροφο και έναν γεμιστήρα μεγάλης χωρητικότητας. Συνελήφθη και κρατήθηκε στο Κέντρο Κράτησης John J Benoit ως ύποπτος για κατοχή πυροβόλου όπλου και γεμιστήρα μεγάλης χωρητικότητας.

Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5.000 δολαρίων και έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί στο Κέντρο Δικαιοσύνης Indio Larson στις 2 Ιανουαρίου του 2025. Το τμήμα του σερίφη πρόσθεσε ότι το περιστατικό δεν επηρέασε την ασφάλεια του Τραμπ ούτε κανενός εκ των ανθρώπων που παρακολούθησαν τη συγκέντρωση του που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο.

Το τρίτο πρόσωπο που «πιθανώς» έκανε απόπειρα κατά της ζωής του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της φετινής προεκλογικής εκστρατείας - σύμφωνα με έναν σερίφη της αστυνομίας - ονομάστηκε και απεικονίστηκε είναι ένας 49χρονος εγγεγραμμένος Ρεπουμπλικανός και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των όπλων από το Λας Βέγκας.

Ο Μίλερ σταμάτησε κοντά στη συγκέντρωση του πρώην προέδρου το Σάββατο, βαριά οπλισμένος και με μία πινακίδα κυκλοφορίας στο όχημά του που πιστεύεται ότι ήταν χειροποίητη. Στο προφίλ του στο LinkedIn, αυτοπροσδιορίζεται ως «πολίτης δημοσιογράφος» και συνιδρυτής του υπερσυντηρητικού δικτύου μέσων ενημέρωσης «America Happens», καθώς και ως υπέρμαχος των δικαιωμάτων των όπλων που θέλει να «σταματήσει την εκλογική νοθεία.

Ο Μίλερ έθεσε υποψηφιότητα επίσης για εκλογές το 2022, ως βουλευτής στην 13η περιφέρεια της Νεβάδα, ωστόσο, ο Σερίφης Μπιάνκο έσπευσε να κλείσει ερωτήσεις σχετικά με τις πολιτικές του πεποιθήσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λέγοντας στους δημοσιογράφους: «Είναι απλώς ένας τρελός».

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή πυροβολισμοί σε σχέση με το περιστατικό. Ωστόσο, οι τοπικοί αξιωματούχοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορεί να απέτρεψαν μια τρίτη απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου, με τον Τραμπ να υποστηρίζει τον σερίφη της κομητείας Ρίβερσαϊντ Τσαντ Μπιάνκο, εκτιμώντας ότι το περιστατικό θα είχε «πιθανώς» μετατραπεί σε απόπειρα κατά της ζωής της.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο σερίφης Μπιάνκο είπε ότι οι αναπληρωτές του έγιναν ύποπτοι όταν ο άνδρας πλησίαζε στην περίμετρο. «Υπήρχαν πολλές παρατυπίες», είπε και πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί «παρατήρησαν ότι το εσωτερικό του οχήματος ήταν σε αταξία και είχε μια προφανώς ψεύτικη πινακίδα κυκλοφορίας».

Ο ύποπτος βρέθηκε με πολλαπλά διαβατήρια και άδειες οδήγησης με διαφορετικά ονόματα, το όχημά του δεν ήταν ταξινομημένο και η πινακίδα του ήταν αυτοσχέδια. Η νέα σύλληψη έρχεται μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες δολοφονίας του πρώην προέδρου. Τον Ιούλιο, πυροβολισμοί σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για τον Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, όπου ένας θεατής και ο ένοπλος σκοτώθηκαν. Τον περασμένο μήνα, ένας άνδρας συνελήφθη αφού φέρεται να σχεδίαζε να σκοτώσει τον υποψήφιο για την προεδρία ενώ βρισκόταν στο γήπεδο του γκολφ στη Φλόριντα.