Κρίσιμο πολεμικό συμβούλιο το βράδυ στο Ισραήλ - Αποφασίζουν για τα αντίποινα στο Ιράν

Το μήνυμα του Ισραήλ στο Ιράν μέσω Αιγύπτου

Κρίσιμο πολεμικό συμβούλιο το βράδυ στο Ισραήλ - Αποφασίζουν για τα αντίποινα στο Ιράν
Γραφείο του Πρωθυπουργού - ισραήλ
1'

Τα ισραηλινά αντίποινα στο Ιράν για τις πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ, αλλά και οι συγκρούσεις στον Λίβανο, που για πρώτη φορά σήμερα επεκτάθηκε στα βόρεια, θα συζητηθούν απόψε στο Τελ Αβίβ.

Όπως ανακοινώθηκε, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα πραγματοποιήσει διαβούλευση για την ασφάλεια τη Δευτέρα στις 8:30 μ.μ. σχετικά με την απάντηση στο Ιράν και τον πόλεμο στο Λίβανο.

Την ίδια ώρα, ισραηλινά ΜΜΕ, επικαλούμενα δημοσίευμα Al-Arabi Al-Jadid του Κατάρ, αναφέρουν πως το Ισραήλ έστειλε μήνυμα μέσω Αιγύπτου στο Ιράν, σχετικά με την αναμενόμενη ισραηλινή απάντηση και την προειδοποίηση της Τεχεράνης για αντίποινα με τη στόχευση περιοχών αμάχων ή δημόσιων εγκαταστάσεων.

Το μήνυμα παραδόθηκε σε μια συνάντηση μεταξύ του αρχηγού της Shin Bet, Ρόναν Μπαρ, και του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου, Αμπάς Καμέλ.

Στη συνάντηση, οι δυο τους συζήτησαν επίσης το ενδεχόμενο προώθησης μιας νέας συμφωνίας, με φόντο τον πόλεμο στη Γάζα και τον Λίβανο. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συνάντηση κατέληξε σε ναυάγιο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή