Κύπρος: Αναχρονιστικό μέτρο σε σχολείο - Απομονώνουν απείθαρχους μαθητές με τοίχο

Σάλος έχει προκληθεί με την εφαρμογή αποκλεισμού σε μερίδα μαθητών 
FILENEWS
2'

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια άκρως ανορθόδοξη τακτική που ακολουθεί σχολείο στην Κύπρο, με τις «ευλογίες» μάλιστα του Υπουργείου. Το εν λόγω σχολείο χρησιμοποιεί έναν τοίχο προκειμένου να διαχωρίζει τους απείθαρχους μαθητές από τους «κανονικούς».

Σύμφωνα με το philenews, πρόκειται για το Παγκύπριο Γυμνάσιο που λειτουργεί με την επίσημη «βούλα» του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου.Ταυτόχρονα, οι καθηγητές αναφέρουν μέσω της ΟΕΛΜΕΚ πως δεν αποκλείεται να προβούν στη λήψη αντιδραστικών μέτρων, για την πρωτάκουστη προσέγγιση που δεν προσιδιάζει σε εκπαιδευτική.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή στόχος του τοίχου είναι να χωρίζει το σχολείο σε δύο ζώνες. Η μία ανήκει στους «κανονικούς» μαθητές και η άλλη ανήκει σε παιδιά με παραβατική συμπεριφορά.

Ακόμα, τα «απροσάρμοστα» παιδιά θα φοιτούν με εναλλακτικό πρόγραμμα διδασκαλίας, τη στιγμή που τόσο καθηγητές και μαθητές του Παγκύπριου έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους ανοιχτά και έμπρακτα, με στάσεις διαμαρτυρίας.

«Δεν ικανοποιεί καμία από τις παιδαγωγικές παραμέτρους που πρέπει να υπηρετεί. Τραγική είναι και η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ανεγείρει τοίχο για να αποσπάσει και να διαχωρίσει τον χώρο αυτό από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Είναι ένας τοίχος έντονα καταθλιπτικός ιδιαίτερα για τα παιδιά που θα φιλοξενεί το εναλλακτικό πρόγραμμα», ανέφερε σε ανακοίνωση της η ΟΕΛΜΕΚ.

Μπήκε «φρένο» στο πρόγραμμα

Τερματίζεται τελικά το πρόγραμμα με τους παραβατικούς μαθητές στο χώρο που είχε επιλεχθεί στο Παγκύπριο Γυμνάσιο.

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς του σχολείου, για την επιλογή του, ώστε να εφαρμοστεί εκεί το εναλλακτικό πρόγραμμα φοίτησης παιδιών με ακραίες και σοβαρές παραβατικές συμπεριφορές, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του philenews, να μην προχωρήσει στην υλοποίησή του.

Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί σε άλλο χώρο, που θα αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο τις τελευταίες μέρες έχει γίνει δέκτης παραπόνων και αντιδράσεων για την απόφασή του αυτή.

Μάλιστα, πληροφορίες της ίδιας πηγής αναφέρουν πως μέχρι και απειλητικά μηνύματα για το εν λόγω πρόγραμμα υπήρξαν, με το Υπουργείο να μην επιθυμεί τον εκτροχιασμό της κατάστασης και το ενδεχόμενο ύπαρξης σοβαρών επεισοδίων, θυματοποιώντας τους μαθητές οι οποίοι θα συμμετείχαν στο πρόγραμμα.