Ο IDF σκοπεύει να εξαλείψει τη μονάδα drone της Χεζμπολάχ - Αλλάζει τα πρωτόκολλα των σειρήνων

Η προσπάθεια να σκοτωθεί κάθε μέλος της μονάδας θα έχει πλέον προτεραιότητα όσον αφορά στη συλλογή πληροφοριών και τις αεροπορικές επιδρομές
2'

Μετά το φονικό χτύπημα στη βάση εκπαίδευσης Γκολάνι το βράδυ της Κυριακής, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει θέσει ως στόχο την πλήρη εξάλειψη της Μονάδας 127 της Χεζμπολάχ, που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, τη συντήρηση και τη λειτουργία των UAV της, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Η προσπάθεια να σκοτωθεί κάθε μέλος της μονάδας θα έχει πλέον προτεραιότητα όσον αφορά στη συλλογή πληροφοριών και τις αεροπορικές επιδρομές.

Το drone που σκότωσε τέσσερις στρατιώτες και τραυμάτισε δεκάδες χθες το βράδυ ήταν μέρος μιας αεροπορικής επίθεσης πολλαπλών οδών. Υπήρχαν ρουκέτες μικρού βεληνεκούς που εκτοξεύτηκαν στον βορρά, τρεις ρουκέτες ακριβείας που εκτοξεύτηκαν προς τη Χάιφα και τρία drones. Ένα από τα drones καταρρίφθηκε από το ναυτικό, ένα άλλο από το Iron Dome.

Το τρίτο καταδιώχτηκε από ισραηλινά τζετ και ελικόπτερα, τα οποία πυροβόλησαν εναντίον του δύο φορές. Τα μέτρα ηλεκτρονικού πολέμου απέτυχαν επίσης να αναγκάσουν το UAV να χάσει τον προσανατολισμό του. Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ και εκτιμήθηκε πως είχε συντριβεί.

Ωστόσο σε έρευνα της IAF διαπιστώθηκε ότι το drone εμφανίστηκε ξανά στα ραντάρ για άλλο ένα λεπτό στη μισή ώρα μεταξύ της πτώσης των οθονών και του χτυπήματος, αλλά οι δυνάμεις δεν το αναγνώρισαν εκείνη τη στιγμή. Υπάρχουν εκατοντάδες αντικείμενα που πετούν στον ισραηλινό εναέριο χώρο ακριβώς πάνω από κτίρια ανά πάσα στιγμή, συμπεριλαμβανομένων των πτηνών, προσθέτοντας στην πρόκληση αναγνώρισης ενός drone που εμφανίζεται σε μια απροσδόκητη τοποθεσία.

Υπό το πρίσμα του συμβάντος, η Πολεμική Αεροπορία επεκτείνει τις περιοχές προειδοποίησης, που σημαίνει ότι θα υπάρξουν περισσότερες σειρήνες και περισσότεροι ψευδείς συναγερμοί. Θα υποθέσει επίσης ότι ένα drone εξακολουθεί να πετά όταν εξαφανιστεί και θα καθορίσει ότι συνετρίβη μόνο όταν βρεθούν στοιχεία.