Game of Thrones: Ο εμβληματικός σιδερένιος θρόνος πωλήθηκε για εξωφρενικό ποσό

Πωλήθηκε σε 6 λεπτά
E! News
2'

Μια μοναδική δημοπρασία πραγματοποιήθηκε από τον οίκο Heritage Auctions στο Ντάλας, δίνοντας την ευκαιρία σε δεκάδες θαυμαστές του «Game of Thrones» να αγοράσουν περισσότερα από 900 αντικείμενα από την αγαπημένη σειρά του HBO.

Η δημοπρασία διεξήχθη από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο (10-12 Οκτωβρίου) και ξεπέρασε τα 21 εκατομμύρια δολάρια, με περισσότερους από 4.500 χιλιάδες θαυμαστές της σειράς να συμμετέχουν.

Το πιο περιζήτητο από όλα τα εκθέματα ήταν ο «Σιδερένιος Θρόνος», ο οποίος βρήκε νέο... οίκο μετά από μόλις 6 λεπτά. Μάλιστα, πωλήθηκε για το εξωφρενικό ποσό των 1,49 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σημειώνεται ότι στην επική σειρά ο θρόνος συμβόλιζε τον αγώνα για την εξουσία. Δημιουργήθηκε μετά από διαταγή που έδωσε ο Αίγκον ο Κατακτητής, στον Δράκο του Βαλέριον, να λιώσει με την καυτερή του ανάσα χίλια σπαθιά των ηττημένων εχθρών του κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κατάκτησης.

«Πρόκειται για εξαιρετικούς θησαυρούς φτιαγμένους από βραβευμένους με Emmy ενδυματολόγους και κατασκευαστές σκηνικών οι οποίοι εργάστηκαν ακούραστα για να διασκευάσουν τα υπέροχα μυθιστορήματα του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν (George R.R. Martin)», ανέφερε σε δήλωση ο Τζο Μανταλένα, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Heritage Auctions.

«Ο κόσμος ήθελε ένα μέρος από τη μαγεία του "Game of Thrones"». Εκτός από το «Σιδερένιο Θρόνο», πάνω από 30 αντικείμενα «έπιασαν» εξαψήφιο αριθμό, αναφέρει το ΑP.

Ακόμη δύο αντικείμενα ήταν περιζήτητα και λόγος φυσικά γίνεται για το διαβόητο Longclaw σπαθί του Τζον Σνόοου που κρατούσε ο Κιτ Χάριγκτον, το οποίο πωλήθηκε για 400.000 δολάρια, μαζί με ένα κοστούμι με εντυπωσιακό μανδύα του σταρ κέρδισε ένας θαυμαστής του καταβάλλοντας 337.500 δολάρια.