Νετανιάχου σε Μπάιντεν: Δεν θα επιτεθούμε σε πετρελαϊκές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν

Τι αποκαλύπτει δημοσίευμα της Washington Post για την απάντηση του Ισραήλ στον Ιράν

Νετανιάχου σε Μπάιντεν: Δεν θα επιτεθούμε σε πετρελαϊκές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν
1'

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε στον Τζο Μπάιντεν ότι το Ισραήλ είναι πρόθυμο να χτυπήσει ιρανικούς στρατιωτικούς στόχους και όχι πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Νετανιάχου έκανε το σχόλιο στον Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας την περασμένη εβδομάδα για να συζητήσουν τα σχέδια του Ισραήλ σχετικά με αντίποινα κατά του Ιράν, μετά την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους που πραγματοποίησε η Τεχεράνη την 1η Οκτωβρίου.

Ένας αξιωματούχος φέρεται να είπε στην εφημερίδα ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει να σχεδιάσει την επίθεση με τρόπο που δεν θα επηρεάσει τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ.

Μια επίθεση στις ιρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις θα μπορούσε να εκτοξεύσει τις τιμές του πετρελαίου στα ύψη, βάζοντας παράλληλα σε κίνδυνο την υποψηφιότητα την Κάμαλα Χάρις, η οποία θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπη με δυσαρεστημένους ψηφοφόρους λόγων των υψηλών τιμών στις αντλίες βενζίνης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή