Τραγωδία στην Ισπανία: 26χρονος Βρετανός έπεσε από γέφυρα και σκοτώθηκε ενώ έβγαζε... σέλφι

Τραγωδία στην Ισπανία, όπου ένας νεαρός Βρετανός πέθανε πέφτοντας από μία γέφυρα «ενώ δημιουργούσε διαδικτυακό περιεχόμενο»
1'

Ένας 26χρονος Βρετανός έπεσε ενώ σκαρφάλωνε τη γέφυρα Castilla-La Mancha ύψους 192 μέτρων, λένε οι αρχές ενώ προσπαθούσε να δημιουργήσει περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν έχει ακόμη κατονομαστεί από την αστυνομία, έπεσε ενώ σκαρφάλωνε την ψηλότερη καλωδιωτή γέφυρα στην Ισπανία. στην κεντρική πόλη Tαλαβέρα ντε λα Ρέινα, ανέφερε το γραφείο του τοπικού δημάρχου.

Η Macarena Muñoz, δημοτική σύμβουλος για την ασφάλεια των πολιτών, είπε ότι ο άνδρας συνοδευόταν από έναν 24χρονο Βρετανό υπήκοο και το ζευγάρι είχε ταξιδέψει στη δομή για να «δημιουργήσει περιεχόμενο» για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε το Sky News. Η Muñoz πρόσθεσε: «Μπορέσαμε να μάθουμε, είχαν έρθει στην Ταλαβέρα για να σκαρφαλώσουν στη γέφυρα και να δημιουργήσουν περιεχόμενο για τα κοινωνικά δίκτυα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα αυτό το ατυχές και θλιβερό αποτέλεσμα».

Είπε ότι η αναρρίχηση στη γέφυρα ήταν «απαγορευμένη εντελώς» και «δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση», κάτι που το συμβούλιο είχε «επαναλάβει σε πολλές περιπτώσεις». Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε: «Στηρίζουμε την οικογένεια του Βρετανού που πέθανε στην Ισπανία και είμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές».

Η Castilla-La Mancha, η ψηλότερη καλωδιωτή γέφυρα στην Ισπανία από την έναρξη λειτουργίας της το 2011, βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Τάγο. Η κατασκευή ύψους 192 μέτρων αποτελείται από έναν κύριο τσιμεντένιο πυλώνα με πολλαπλά καλώδια που προέρχονται από το κέντρο και καταλήγουν σε τριγωνικό σχήμα.

Σχετικές ειδήσεις