Μυστική συνάντηση: Ο Νετανιάχου, ο Γκαλάντ και ο Χαλέβι αποφάσισαν να επιτεθούν στο Ιράν

Ισραήλ: Μπορεί να υποτεθεί ότι το σχέδιο δράσης έχει ήδη διαμορφωθεί και θα κρατηθεί μυστικό μέχρι την τελευταία στιγμή

Μυστική συνάντηση: Ο Νετανιάχου, ο Γκαλάντ και ο Χαλέβι αποφάσισαν να επιτεθούν στο Ιράν
2'

Δύο εβδομάδες αφότου το Ιράν εκτόξευσε σχεδόν 200 πυραύλους σε διάφορους στόχους στο Ισραήλ, η στιγμή των αντιποίνων πλησιάζει.

Ο πολεμικός ανταποκριτής της πύλης Ynet, Yossi Yeshua, αναφέρει ότι στις 13 Οκτωβρίου, ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου πραγματοποίησαν μυστική συνάντηση σε μια από τις βάσεις πληροφοριών για να συζητήσουν λεπτομερώς μια πιθανή επίθεση κατά του Ιράν.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι ο υπουργός Ρον Ντέρμερ, μέλος του υπουργικού συμβουλίου και στενός σύμμαχος του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ήταν παρών στη συνάντηση, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της συζήτησης. Από την πλευρά του στρατού στη συνάντηση ήταν παρόντες υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των πληροφοριών. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι η απόφαση θα ληφθεί από τον Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας Yoav Galant και τον υποστράτηγο Herzi Halevi, με το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο να ενημερώνεται μόνο γενικά. Μπορεί επίσης να υποτεθεί ότι το σχέδιο δράσης έχει ήδη διαμορφωθεί και θα κρατηθεί μυστικό μέχρι την τελευταία στιγμή.

Παρόμοια συνάντηση πριν τη δολοφονία Νασράλα

Την παραμονή της δολοφονίας του Χασάν Νασράλα τον περασμένο μήνα, ο Νετανιάχου πραγματοποίησε παρόμοια συνάντηση σε βάση πληροφοριών, όπου έλαβε λεπτομερή ενημέρωση από αρκετούς αξιωματικούς πριν εγκρίνει την επιχείρηση, καθώς και άλλες ενέργειες που επέφεραν βαρύ πλήγμα στον Λιβανέζο τρομοκράτη οργάνωση.

Ένταση στην Τεχεράνη

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από την Τεχεράνη, υπάρχει ένταση στο Ιράν λόγω πιθανής σημαντικής απάντησης από το Ισραήλ.

Ταυτόχρονα, το παράθυρο ευκαιρίας για το Ισραήλ είναι πολύ περιορισμένο, αφού οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ βρίσκονται ήδη στον ορίζοντα. Αυτή τη στιγμή, το Ισραήλ λαμβάνει υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ενίσχυση του συστήματος αεράμυνας και μέρος αυτής της προετοιμασίας στοχεύει σε πιθανά αντίποινα από το Ιράν, γεγονός που επίσης αυξάνει την εσωτερική πίεση στο καθεστώς του αγιατολάχ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή