Ρώσος διασώθηκε μετά από 67 μέρες στα νερά του Ειρηνικού

Ο 46χρονος άνδρας μετέφερε τις σορούς του αδελφού και του ανιψιού του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση

Ρώσος διασώθηκε μετά από 67 μέρες στα νερά του Ειρηνικού
1'

Την διάσωση ενός άνδρα ανακοίνωσαν οι ρωσικές Αρχές, ο οποίος περιπλανιόταν με το σκάφος του για 67 ημέρες στα νερά του Ειρηνικού. Ο 46χρονος άνδρας μετέφερε με το σκάφος τις σορούς του αδελφού και του ανιψιού του, οι οποίοι πέθαναν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν έναν αδύνατο, με μακριά γενειάδα άνδρα που φορούσε μπουφάν με κουκούλα και πορτοκαλί γιλέκο έκτακτης ανάγκης σε ένα πλοιάριο που έμοιαζε με καταμαράν.

Όπως ανέεφεραν οι νομικές αρχές της Άπω Ανατολής στη Ρωσία στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, «στις 14 Οκτωβρίου, ένα σκάφος εντοπίστηκε στα ύδατα της θάλασσας του Οχότσκ».

Το σκάφος με τον άνδρα και τις σορούς εντοπίστηκε από ψαράδες κοντά στο χωριό Ουστ-Χαϊρούζοβο, στα ανοικτά των ακτών της χερσονήσου Καμτσάτκα.

Όπως ανέφερε το ρωσικό κανάλι SHOT Telegram το σκάφος βρέθηκε περίπου 1.000 χιλιόμετρα (621 μίλια) από τον αρχικό του προορισμό.

Σύμφωνα με τις νομικές αρχές οι δύο άνδρες, συνοδευόμενοι από τον 15χρονο γιο του ενός, απέπλευσαν στις 9 Αυγούστου από ένα ακρωτήριο στο Κράι Χαμπάροφσκ της περιοχής, με προορισμό την πόλη Όκα στη νήσο Σαχαλίνη, ωστόσο λίγο μετά τον απόπλου «η επαφή μαζί τους χάθηκε, η θέση τους παρέμεινε άγνωστη».

Ο 46χρονος επιζών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Είναι σοβαρά αφυδατωμένος και εξαντλημένος ενώ φέρεται να έχασε περίπου50 κιλά κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή