Σάρα Σαρίφ: Τα φρικτά βασανιστήρια της 10χρονης - Την έκαιγαν με σίδερο, την έδεναν και τη χτυπούσαν

Ο Ουρφάν Σαρίφ δικάζεται για τη δολοφονία της 10χρονης κόρης του Σάρα, η σορός της οποίας βρέθηκε στο κρεβάτι στο σπίτι της στο Γουόκινγκ του Σάρεϊ, μετά από μια  φρικτή «εκστρατεία κακοποίησης»
5'

Η τραγική μαθήτρια Σάρα Σαρίφ υπέστη πολλαπλούς φρικτούς τραυματισμούς εν μέσω μιας «εκστρατείας κακοποίησης» πριν από τον θάνατό της, σύμφωνα με δικαστήριο. Το 10χρονο κορίτσι, το οποίο φέρεται να δολοφονήθηκε από τον πατέρα της Ουρφάν Σαρίφ, τη μητριά της Μπεινάς Μπατούλ, 30 ετών και τον θείο της Φαιζάλ Μαλίκ, 28 ετών είχε εκτεταμένους μώλωπες, εγκαύματα και σπασμένα κόκαλα «παλιά και νέα», λένε οι γιατροί.

Εξέτασαν το σώμα της, το οποίο βρήκαν στο κρεβάτι στο σπίτι της Γουόκινγκ του Σάρεϊ και είπαν στους ενόρκους οτι υπέστη αυτά τα τραύματα για μια «παρατεταμένη» χρονική περίοδο. Υπήρχαν ανησυχες για την ασφάλειά της από τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

Οι ένορκοι στη δίκη άκουσαν πώς η νεαρή κοπέλα είχε καεί με σίδερο επανειλημμένα και φαινόταν να έχει δαγκωθεί τις εβδομάδες πριν πεθάνει σε μία «σειρά τραυματισμών» που δείχνουν οτι κατά πάσα πιθανότητα έμενε δεμένη «ίσως για μεγάλες περιόδους».

Είχε δέκα ξεχωριστά κατάγματα στη σπονδυλική στήλη και κατάγματα στο δεξί μέρος του λαιμού, τα δύο πλευρά, τις ωμοπλάτες, τα δύο χέρια και τα δάχτυλά της, σύμφωνα με το δικαστήριο. Το 10χρονο κορίτσι είχε επίσης πέντε σημάδια δαγκώματος στο αριστερό της χέρι και ένα στο εσωτερικό του μηρού, είπαν οι ένορκοι. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι τα σημάδια από δάγκωμα δεν ήταν από τους δύο άνδρες κατηγορούμενους. Η μητριά της αρνήθηκε να παράσχει οδοντιατρική αποτύπωση για «σκοπούς σύγκρισης» αναφέρθηκε στο δικαστήριο.

Υπήρχαν επίσης ενδείξεις ότι είχε καεί στους γλουτούς της με σίδερο, μία φρικτή πράξη που της άφησε ένα σημάδι 6 εκατοστών. Ανοίγοντας την υπόθεση, ο εισαγγελέας Ουίλιαμ Έμλιν Τζόουνς είπε: Φαίνεται ότι προκλήθηκε από ένα οικιακό σιδήρο, που εφαρμόστηκε πάνω της με πίεση... Φυσικά, θα ήταν εξαιρετικά οδυνηρό. Δεν υποβλήθηκε σε θεραπεία».

Ο Ουρφάν, ένας οδηγός ταξί, διέφυγε στο Πακιστάν αφού φέρεται να σκότωσε την κόρη του και κάλεσε την αστυνομία για να πει «την τιμώρησα νόμιμα και πέθανε», είπε στο δικαστήριο. Ο 42χρονος άνδρας, από το Γουόκινγκ, λέγεται ότι κάλεσε την αστυνομία στις 2.47 π.μ. στις 10 Αυγούστου πέρυσι, κλαίγοντας τόσο πολύ που ο χειριστής του είπε «πάρε μια βαθιά ανάσα και πες μου τι συνέβη».

Κατά τη διάρκεια της κλήσης διάρκειας οκτώμισι λεπτών, ο Σαρίφ είπε στον χειριστή: «Σκότωσα την κόρη μου. Την τιμώρησα νόμιμα και πέθανε». Συνέχισε λέγοντας «ήταν άτακτη», προσθέτοντας: «Την έδειρα, δεν ήταν πρόθεσή μου να τη σκοτώσω, αλλά την χτύπησα πάρα πολύ».

Κατά την άφιξη στο Γουόκινγκ η αστυνομία διαπίστωσε ότι το ακίνητο ήταν ήσυχο, πολύ τακτοποιημένο και φαινομενικά άδειο. Ο εισαγγελέας που ασκεί δίωξη, είπε: «Σε ένα υπνοδωμάτιο στον επάνω όροφο, σε μια κουκέτα κάτω, η αστυνομία βρήκε το σώμα ενός μικρού κοριτσιού, ξαπλωμένο στο κρεβάτι, κάτω από το κάλυμμα, σαν να κοιμόταν. Αλλά δεν κοιμόταν. Δίπλα στο σώμα της υπήρχε ένα σημείωμα γραμμένο στο χέρι του Ουρφάν Σαρίφ»

Το σημείωμα φέρεται να ανέφερε: «Είμαι ο Ουρφάν Σαρίφ που σκότωσε την κόρη μου ξυλοκοπώντας την. Ορκίζομαι στον Θεό ότι δεν είχα σκοπό να τη σκοτώσω. Αλλά το έκανα. Φεύγω γιατί φοβάμαι".

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Σάρα πέθανε στις 8 Αυγούστου του περασμένου έτους, δύο μέρες πριν βρεθεί. Την επόμενη μέρα, όλη η οικογένεια διέφυγε με μια πτήση από το Ηνωμένο Βασίλειο, προσγειώθηκε στο Πακιστάν στις 10 Αυγούστου, που σημαίνει ότι ο Σαρίφ ήταν χιλιάδες μίλια μακριά όταν κάλεσε την αστυνομία.

Ο εισαγγελέας είπε ότι η εξέταση του σώματος της Σάρα αποκάλυψε ότι ο ισχυρισμός του Σαρίφ ότι ξυλοκόπησε την κόρη του «δεν ήταν καθόλου κοντά στην έκταση της βίας και της σωματικής κακοποίησης που υπέστη το κορίτσι» για διάστημα εβδομάδων.

«Η Σάρα δεν είχε απλά ξυλοκοπηθεί. Η μεταχείρισή της, σίγουρα τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής της, ήταν φρικτή. Ήταν βάναυση. Και καθ' όλη τη διάρκεια, αυτοί οι τρεις κατηγορούμενοι ήταν οι ενήλικες που ζούσαν στο σπίτι όπου η Σάρα έζησε, όπου είχε υποφέρει και όπου είχε πεθάνει».

Ο εισαγγελέας είπε στους ενόρκους ότι και οι τρεις κατηγορούμενοι «έπαιξαν τον ρόλο τους» στη βία και ήταν «αδιανόητο» μόνο ένας από αυτούς να είχε ενεργήσει μόνος. «Ρωτήστε τον εαυτό σας, πώς θα μπορούσε μόνο ένα άτομο να έχει κάνει τόσες κακοποιήσεις, τόσες πολλές επιθέσεις, χωρίς οι άλλοι να το γνωρίζουν και να το έχουν δει με τα μάτια τους; Αν κάποιος από αυτούς δεν ήταν ένα μέρος του, αλλά το είχε δει, γιατί τότε δεν έγινε τίποτα για να το σταματήσει ή να το αναφέρει;» είπε.

Και συνέχισε: «Καθένας από αυτούς αρνείται ότι ήταν ο υπεύθυνος για οποιαδήποτε από αυτήν τη βία και την κακοποίηση. Καθένας από αυτούς επιδιώκει να εκτρέψει την ευθύνη σε έναν ή και στους δύο άλλους, να μετατοπίσει την ευθύνη μακριά από τον εαυτό του, σε κάποιον άλλο. Με άλλα λόγια, δείχνουν ο ένας τον άλλον».

Οι ένορκοι είπαν ότι ο Σαρίφ είπε οτι σύζυγός του, Μπατούλ, ήταν υπεύθυνη για το θάνατο της Σάρα και η ομολογία του ήταν ψευδής για να την προστατεύσει. Η ίδια κατηγόρησε τον Σαρίφ ότι ήταν βίαιος αυταρχικός και τον φοβόταν. Ο θείος είπε οτι όποιος και αν ήταν υπεύθυνος δεν ήταν εκείνος και δεν γνώριζε τι συνέβαινε, πρόσθεσε ο εισαγγελέας. Οι κατηγορούμενοι, όλοι από το Γουόκινγκ αρνήθηκαν τη δολοφονία και ότι προκάλεσαν ή επέτρεψαν το θάνατο ενός παιδιού μεταξύ 16 Δεκεμβρίου 2022 και 9 Αυγούστου 2023. Η δίκη πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις