Αγόρι επιβίωσε από επίθεση καρχαρία - Βρήκε δόντι του στο χέρι και το έκανε σκουλαρίκι

«Αν δεν είχα μπλοκάρει τον καρχαρία με το χέρι μου, θα μπορούσε να είχε επιτεθεί στο λαιμό μου», δήλωσε ο 20χρονος
SWNS - Good News Network
2'

Ένας δύτης που δέχτηκε επίθεση από καρχαρία μετέτρεψε ένα από τα δόντια του σε σκουλαρίκι - και λέει ότι φορώντας το «τρόπαιο» του έδωσε ένα κλείσιμο στην υπόθεση.

Ο Angus Kockott έκανε ελεύθερη κατάδυση σε ρηχά νερά στα ανοικτά ενός νησιού της Γαλλικής Πολυνησίας τον Μάιο, όταν, από το πουθενά, ένας γκρίζος υφαλοκαρχαρίας μήκους 2,5 μέτρων εμφανίστηκε πίσω από τα κοράλλια και τον δάγκωσε στο χέρι.

Ο 20χρονος πολέμησε τον καρχαρία μαχαιρώνοντάς τον στα βράγχια χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι 10 εκατοστών που χρησιμοποιείται για την κοπή των σχοινιών της κατάδυσης.

Ο Angus κατάφερε να κολυμπήσει πίσω στο σκάφος και έδεσε τα γυαλιά κατάδυσης του γύρω από το χέρι του για να δημιουργήσει έναν αυτοσχέδιο επίδεσμο.

«Αν δεν είχα μπλοκάρει τον καρχαρία με το χέρι μου, θα μπορούσε να είχε επιτεθεί στο λαιμό μου», δήλωσε ο ναυτικός από τη Νότια Αφρική. «Θα ήμουν τελειωμένος».

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα με στρατιωτικό αεροσκάφος σε νοσοκομείο στην Ταϊτή, όπου, κατά τη διάρκεια μιας εξάωρης χειρουργικής επέμβασης, οι γιατροί βρήκαν ένα δόντι στο χέρι του - και τώρα το φοράει με υπερηφάνεια.

«Ήταν μια καθοριστική εμπειρία για τη ζωή μου», δήλωσε ο νεαρός δύτης. «Και γι' αυτό το λόγο έκανα το δόντι σκουλαρίκι».

«Φορώντας το νιώθω σαν να κλείνει αυτό το κεφάλαιο. Το ξεπέρασα και έχω το τρόπαιό μου κρεμασμένο στο αυτί μου».

Αλλά, δεν κατηγορεί το ζώο. «Υπέθεσα ότι ήταν θέμα περιοχής. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις το ζώο».

Μετά από ένα μεταμόσχευμα νεύρου και ένα άλλο δέρματος για να προσπαθήσει να αποκαταστήσει τη ζημιά αλλά και τρεις εβδομάδες ανάρρωσης στην Ταϊτή, πέταξε πίσω στη Νότια Αφρική, όπου υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία και νευροθεραπείες.

Λόγω της νευρικής βλάβης ο Angus είχε ελάχιστη κίνηση ή αίσθηση στο χέρι του, αλλά ελπίζει ότι με συνεχή θεραπεία θα βελτιωθεί.

Είπε ότι το περιστατικό δεν τον αποθάρρυνε -και ανυπομονεί να επιστρέψει στον ωκεανό.

Το σκουλαρίκι είναι μια ζωντανή υπενθύμιση ότι βγήκε ως ζωντανός από μια σχεδόν θανατηφόρα συνάντηση.

«Είναι κάτι σαν αναμνηστικό αυτού που πέρασα -και θα είναι αφορμή για συζήτηση για όλη την υπόλοιπη ζωή μου!»

Με πληροφορίες από Good News Network

Σχετικές ειδήσεις