«Οδύσσεια» στα κύματα για 46χρονο Ρώσο: Σώθηκε μετά από 67 ημέρες στην πιο κρύα θάλασσα της Ασίας

Μετά από 67 ημέρες στη θάλασα του Οχότσκ, ένας 46χρονος Ρώσος σώθηκε αλλά ο αδελφός και ο ανιψιός του είναι νεκροί

«Οδύσσεια» στα κύματα για 46χρονο Ρώσο: Σώθηκε μετά από 67 ημέρες στην πιο κρύα θάλασσα της Ασίας
AP
2'

Ένας Ρώσος διασώθηκε στη φουρτουνιασμένη Θάλασσα του Οχότσκ αφού επέζησε για περισσότερους από δύο μήνες σε μια μικροσκοπική φουσκωτή βάρκα που υπέστη ζημιά στη μηχανή της, αλλά ο αδελφός και ο ανιψιός του πέθαναν, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα Τρίτη (15/10). Το γραφείο του εισαγγελέα στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας είπε ότι ο άνδρας διασώθηκε από ένα αλιευτικό σκάφος στα ανοιχτά της χερσονήσου Καμτσάτκα.

Δεν ανέφερε το όνομα του επιζώντος, αλλά τα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης τον αναγνώρισαν ως τον 46χρονο Mιχαήλ Πιτσόυγκιν, ο οποίος στις αρχές Αυγούστου ξεκίνησε ένα ταξίδι για να παρακολουθήσει φάλαινες στη Θάλασσα του Οχότσκ μαζί με τον 49χρονο αδερφό του και τον 15χρονο ανιψιό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πτώματά τους βρέθηκαν στη βάρκα όταν το αλιευτικό σκάφος Angel διέσωσε τον Πιτσούγκιν.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι τρεις άνδρες ταξίδεψαν στα νησιά Σαντάρ στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της Θάλασσας του Οχότσκ στις αρχές Αυγούστου. Εξαφανίστηκαν αφού ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφή τους στο νησί Σαχαλίνη στις 9 Αυγούστου. Ξεκίνησε μια προσπάθεια διάσωσης αλλά απέτυχε να τους εντοπίσει.

Οι τρεις τους είχαν είχαν λιγοστό φαγητό και περίπου 20 λίτρα νερό όταν ο κινητήρας τους χάλασε και βρέθηκαν να παρασύρονται από τα κύματα. Ο Πιτσουγκίν ζύγιζε μόλις 50 κιλά όταν βρέθηκε, έχοντας χάσει το μισό βάρος του σώματός του, ανέφεραν ειδήσεις. Δεν είπε αμέσως πώς κατάφερε να επιβιώσει στη Θάλασσα του Oχότσκ την πιο κρύα θάλασσα στην Ανατολική Ασία και γνωστή για τα ορμητικά κύματα και τις φουρτούνες της, και πώς πέθαναν ο αδελφός και ο ανιψιός του.

Όταν το πλήρωμα του αλιευτικού σκάφους εντόπισε το μικροσκοπικό φουσκωτό σκάφος στο ραντάρ τους, αρχικά νόμιζαν ότι ήταν σημαδούρα ή ένα κομμάτι σκουπιδιών, ανέφερε η εφημερίδα Komsomolskaya Pravda, αλλά άναψαν τα φώτα για να βεβαιωθούν και σοκαρίστηκαν βλέποντας τον επιζώντα.

Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του εισαγγελέα δείχνει έναν αδυνατισμένο άνδρα με σωσίβιο να φωνάζει απεγνωσμένα «ελάτε εδώ!» και το πλήρωμα εργάζεται για να τον τραβήξει πίσω στην ασφάλεια. «Δεν έχω δύναμη», είπε ο Πιτσουγκίν καθώς τον μετέφεραν σε ασφάλεια. Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ξεκίνησαν έρευνα για το περιστατικό με την κατηγορία της παραβίασης των κανόνων ασφαλείας που οδήγησαν σε θανάτους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή