Χονγκ Κονγκ: 9 μαϊμούδες πέθαναν υπό ασυνήθιστες συνθήκες σε ζωολογικό κήπο

Οκτώ μαϊμούδες βρέθηκαν νεκρές την Κυριακή και άλλη μία πέθανε τη Δευτέρα αφού έδειξε μια ασυνήθιστη συμπεριφορά
AP
1'

Ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα αναζητά απαντήσεις σε ένα ιατρικό μυστήριο που εμπλέκονται μαϊμούδες, αφού εννέα πέθαναν μέσα σε δύο ημέρες, μεταξύ των οποίων τρία μέλη ενός απειλούμενου με εξαφάνιση είδους.

Σύμφωνα με το Associated Press, μέρος του Ζωολογικού και Βοτανικού Κήπου του Χονγκ Κονγκ έχει σφραγιστεί και απολυμανθεί και έχουν κληθεί εμπειρογνώμονες για να διενεργήσουν νεκροψίες και τοξικολογικές εξετάσεις, δήλωσε ο επικεφαλής του Χονγκ Κονγκ Τζον Λι στην εβδομαδιαία ενημέρωση του Τύπου την Τρίτη.

Οκτώ μαϊμούδες βρέθηκαν νεκρές την Κυριακή και άλλη μία πέθανε τη Δευτέρα αφού έδειξε μια ασυνήθιστη συμπεριφορά. Μεταξύ των νεκρών ζώων περιλαμβάνονταν μια μαϊμού De Brazza, μια κοινή μαϊμού-σκίουρος, τέσσερις white-faced sakis και τρία cotton-top tamarins - ένα είδος που περιλαμβάνεται στα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

«Κάθε φορά που έχουμε κάποια είδηση, αν υπάρχει μια νέα εξέλιξη, θα πρέπει να γίνεται ανακοίνωση το συντομότερο δυνατό, ώστε όλοι να γνωρίζουν τα γεγονότα», δήλωσε ο Λι.

Τη Δευτέρα, ο Υπουργός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, Κέβιν Γέουνγκ, πραγματοποίησε επείγουσα διυπουργική συνάντηση για τους θανάτους με το Τμήμα Αναψυχής και Πολιτιστικών Υπηρεσιών, το Τμήμα Γεωργίας, Αλιείας και Προστασίας και το Τμήμα Υγείας. Σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η συμπεριφορά και η όρεξη για φαγητό μιας άλλης μαϊμούς De Brazza βρέθηκαν να είναι ασυνήθιστες, απαιτώντας περαιτέρω παρακολούθηση.

Αλλά τα άλλα 80 ζώα που μένουν στους κήπους ήταν σε φυσιολογική κατάσταση, πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις