ΗΠΑ: Απειλούν με εμπάργκο όπλων το Ισραήλ εάν δεν σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή στην Γάζα

Μετά τον Εμανουέλ Μακρόν και οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ισραήλ με εμπάργκο όπλων, εάν δε σταματήσει εντός 30 ημερών η ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα.

ΗΠΑ: Απειλούν με εμπάργκο όπλων το Ισραήλ εάν δεν σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή στην Γάζα
Υπ. Αμυνας Ισραήλ
1'

Οι ΗΠΑ είπαν στο Ισραήλ ότι θα επιβάλουν εμπάργκο όπλων στο εβραϊκό κράτος εάν δεν επιλύσει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, σύμφωνα με την Ισραηλινή τηλεόραση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Λευκός Οίκος φέρεται να εξέφρασε βαθιά ανησυχία για την «επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα τις τελευταίες εβδομάδες» και ζήτησε να ληφθούν επείγοντα μέτρα εντός του επόμενου μήνα για να αντιστραφεί αυτή η τάση.

Οι υπουργοί Ρον Ντέρμερ και Γιόαβ Γκάλαντ έλαβαν επιστολή από την κυβέρνηση Biden στην οποία περιγράφονται οι αμερικανικές θέσεις για τη Γάζα.

Η επιστολή ζητούσε να τηρηθεί η δέσμευση του Ισραήλ τον Μάρτιο του 2024 "να επιτρέψει και να μην εμποδίσει τη μεταφορά αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας ή βοήθειας που υποστηρίζεται από τη διοίκηση στη Γάζα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρέπει να διενεργήσει έλεγχο σύμφωνα με τον νόμο περί βοήθειας".

Τόνισαν ότι από τον περασμένο Μάρτιο, η χαμηλότερη ποσότητα βοήθειας που εισήλθε στη Γάζα καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο.

Η ανακοίνωση έγινε αμέσως μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναπτύξουν το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα THAAD στο Ισραήλ. Όλα αυτά μόλις λίγες εβδομάδες αφότου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή