Ποντίκια: Τα φυτό που θα σας απαλλάξει από τα ενοχλητικά τρωκτικά

Τα τρωκτικά, μπορούν κυριολεκτικά να σπείρουν τον όλεθρο τόσο στον κήπο όσο και στο σπίτι σας

Ποντίκια: Τα φυτό που θα σας απαλλάξει από τα ενοχλητικά τρωκτικά
1'

Τα ποντίκια, εκτός από ενοχλητικά, είναι και επικίνδυνα για την υγεία σας...είτε βρίσκονται εκτός, είτε για κακή σας τύχη εντός σπιτιού.

Πώς όμως μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτούς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες;

Τα τρωκτικά, μπορούν κυριολεκτικά να σπείρουν τον όλεθρο τόσο στον κήπο όσο και στο σπίτι σας, οδηγώντας σε δαπανηρές επισκευές και πιθανούς κινδύνους.

Μπορούν να μασήσουν από τη μόνωση μέχρι τα μέσω της μόνωσης, μειώνοντας την αποτελεσματικότητά της, ακόμη και να καταστρέψουν τα έπιπλα καθώς φωλιάζουν και η παρουσία τους μπορεί να προσελκύσει άλλα παράσιτα, οδηγώντας σε ακόμη μεγαλύτερες προσβολές.

Μια αποτελεσματική λύση για να κρατήσετε μακριά τα ποντίκια είναι να φυτέψετε μέντα, η οποία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ανακούφιση από τον πόνο και στην αρωματοθεραπεία.

Το έντονο άρωμα της μέντας απωθεί τα παράσιτα, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό φυσικό αποτρεπτικό μέσο στον κήπο σας.

Όχι μόνο η μέντα αποθαρρύνει τα τρωκτικά, αλλά προσθέτει επίσης ομορφιά στον κήπο σας με τα ευαίσθητα μοβ λουλούδια της κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εκτός από τη φύτευση, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σπιτικό σπρέι μέντας αναμειγνύοντας 10 σταγόνες έλαιο μέντας με ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι (ή τρεις έως πέντε σταγόνες σαπούνι πιάτων) και ένα έως δύο φλιτζάνια νερό.

Ψεκάστε αυτό το μείγμα σε περιοχές όπου έχετε παρατηρήσει δραστηριότητα τρωκτικών και γρήγορα θα αποθαρρυνθούν από το να επιστρέψουν, επισημαίνουν ειδικοί του είδους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή