Λίβανος: Όταν οι Ισραηλινοί «πλημμύρισαν με τσιμέντο» τα τούνελ της Χεζμπολάχ

Το 2018, σε μια «ειδική επιχείρηση» ο Ισραηλινός στρατός είχε πλημμυρίσει με τσιμέντο τα τούνελ της Χεζμπολάχ.

Λίβανος: Όταν οι Ισραηλινοί «πλημμύρισαν με τσιμέντο» τα τούνελ της Χεζμπολάχ
2'

Σε μείζον πρόβλημα για την ασφάλεια του βόρειου Ισραήλ αναδεικνύονται τα τούνελ που η Χεζμπολάχ, επί χρόνια κατασκεύαζε στον Νότιο Λίβανο και τα οποία όπως αποδεικνύεται αποτελούν τον κύριο στόχο των ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων που επιχειρούν σε αυτόν.

Με το Ισραήλ να αναζητά τρόπους να «αχρηστεύσει» και μετά την πιθανή αποχωρησή του από την περιοχή τα συγκεκριμένα «έργα». Και γι' αυτό επιστρατεύει ... μπετονιέρες με σκοπό την μεταφορά τσιμέντου, έτσι ώστε να τα σφραγίσει.

Το ξαναέκαναν το 2018

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν μάλιστα ιδιαίτερη «εμπειρία» καθώς το 2018, είχαν προχωρήσει σε μια αντίστοιχη κίνηση, «πλημμυρίζοντας» με τσιμέντο ένα τούνελ της Χεζμπολάχ από την δική τους πλευρά των συνόρων, με αποτέλεσμα αυτό να «βγει» στην επιφάνεια στην «απέναντι πλευρά» εντός μάλιστα ενός... εργοστασίου τσιμέντου, εντός του οποίου ήταν η είσοδος του τούνελ.

Ακόμη δεν είναι γνωστή η ακριβής σύσταση του υλικού που είχε χρησιμοποιηθεί προκειμενου να πλημμυρίσει το συγκεκριμένο τούνελ, όμως είναι γνωστό ότι οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις στο παρελθόν έχουν πειραματισθεί με διάφορα «μείγματα», μεταξύ των οποίων και παραλλαγές τσιμέντου, αλλά και μονωτικά υλικά.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του περασμένου έτους, το Ισραήλ εγκατέστησε ένα σύστημα αντλιών στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας για να πλημμυρίσει τις σήραγγες με θαλασσινό νερό στο πλαίσιο μιας επιχείρησης με την ονομασία "Θάλασσα της Ατλαντίδας", γεγονός που είχαν επιβεβαιώσει οι IDF.

Βεβαίως, είναι σχεδόν αδύνατο να «πλημμυρίσουν» με τσιμέντο κάποια από τα μεγάλα τούνελ της Χεζμπολάχ, όπως αυτό που βρέθηκε χθες και το οποίο ξεπερνά τα 800 μέτρα σε μήκος και μάλλον θα πρέπει να περιγράφεται με υπόγεια βάση της οργάνωσης. Σε αυτού του είδους τις περιπτώσεις, θα επιχειρηθεί μάλλον να σφραγισθούν οι εγκαταστάσεις, αφού καταστραφούν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τους.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή