Τουρκία: Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο για τέλη για τα…ρολόγια υπέρ της αμυντικής βιομηχανίας

Οι σφοδρές επικρίσεις που προκλήθηκαν στον δημόσιο βίο της Τουρκίας, οδήγησε την κυβέρνηση της χώρας να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για την επιβολή τελών προς ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. 

Τουρκία: Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο για τέλη για τα…ρολόγια υπέρ της αμυντικής βιομηχανίας
A trader watches the news at the Borsa Istanbul (BIST) stock exchange shortly after its opening a day after the presidential elections in Istanbul, Monday, June 25, 2018. Turkey's President Recep Tayyip Erdogan, 64, who has dominated Turkish politics for the past 15 years, is the winner of Sunday's polls and was set to extend his rule with sweeping new powers after winning landmark presidential and parliamentary elections. (AP Photo/Emrah Gurel)
AP
1'

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η τουρκική κυβέρνηση απέσυρε το νομοσχέδιο για την επιβολή επιπλέον τελών σε πιστωτικές κάρτες, μεταβιβάσεις ακινήτων, οχημάτων, συμβολαιογραφικές πράξεις και ρολόγια χειρός προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

Λίγο πριν από την έναρξη της συζήτησής του στην αρμόδια Επιτροπή Προϋπολογισμού και Σχεδιασμού της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ο πρόεδρος της επιτροπής, βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Αμπντουλάχ Γκιουλέρ ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την απόσυρσή του νομοσχεδίου επειδή «ετέθησαν αντιρρήσεις για πιο ενδελεχή μελέτη κάποιων σημείων του και υπήρξαν κάποιες αντιρρήσεις από τους πολίτες».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός του 2025 θα κατατεθεί στην Εθνοσυνέλευση αυτή την εβδομάδα τονίζοντας ότι θα γίνει επανεκτίμηση τόσο στα θέματα για τα οποία υποβλήθηκαν ενστάσεις όσο και στα ποσά σε άλλα κονδύλια του προϋπολογισμού.

«Μπορούμε να πούμε ότι αναβλήθηκε. Θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα και τα άλλα κονδύλια που θα χρειαστούν και θα επανεκτιμήσουμε τα θέματα που πρέπει να αλλάξουν ή να αποσυρθούν, αν υπάρχουν, στην περίοδο μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού» δήλωσε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή