IDF: Βίντεο από την ανάκριση μαχητή της Χεζμπολάχ - Μετά τον Νασράλα όλοι έφυγαν φοβόντουσαν τον IDF

Η μονάδα 504 είναι γνωστή ως «Μοσάντ του IDF», ενώ δεν αποκαλύπτεται ούτε το όνομα του ανώτατου διοικητή της

IDF: Βίντεο από την ανάκριση μαχητή της Χεζμπολάχ - Μετά τον Νασράλα όλοι έφυγαν φοβόντουσαν τον IDF
1'

Ένα βίντεο από την ανάκριση μαχητή της Χεζμπολάχ από την ειδική μονάδα πληροφοριών 504 έδωσε στη δημοσιότητα ο IDF.

Όπως αναφέρει, ο άνδρας φέρεται να ισχυρίζεται πως μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, όλοι τράπηκαν σε φυγή και ο ίδιος δεν τους ξαναείδε.

Η μονάδα 504 είναι γνωστή ως «Μοσάντ του IDF» και οι δραστηριότητές της είναι γενικά εξαιρετικά μυστικοπαθείς, ενώ δεν αποκαλύπτεται ούτε το όνομα του ανώτατου διοικητή της.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι βρήκε τον Καμάλ Γιούνις σε σήραγγα της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο και τον μετέφερε στο Ισραήλ για να ανακριθεί από την ειδική μονάδα 504.

Σύμφωνα με τη μετάφραση του βίντεο της ανάκρισης, ο Γιούνις είπε ότι οι τέσσερις κορυφαίοι διοικητές του, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή ολόκληρης της περιοχής του, έφυγαν όλοι μετά τη δολοφονία του Νασράλα στις 27 Σεπτεμβρίου.

«Όλοι έφυγαν, και οι τέσσερις [ο διοικητής της περιοχής και ο αναπληρωτής του], από την αρχή είχαν ήδη φύγει», αναφερόμενος στη δύναμη Radwan, είπε: «Είναι άνθρωποι μικρής πίστης, άνθρωποι χωρίς θρησκεία, πήγαν να πάρουν χρήματα και αυτό ήταν, έφυγαν επειδή φοβόντουσαν τον IDF ... Σχεδίαζαν να απαντήσουν στην επίθεση, να προχωρήσουν στη Γαλιλαία, αλλά μετά τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα, κανένας από αυτούς δεν εθεάθη» φέρεται να λέει στο βίντεο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή