Ο πλανήτης στο χείλος του γκρεμού: Το ΝΑΤΟ μεταφέρει μαχητικά με πυρηνικά στην πόρτα του Πούτιν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται να σχεδιάζουν την επέκταση μιας ευρωπαϊκής στρατιωτικής βάσης κοντά στη Ρωσία 

Ο πλανήτης στο χείλος του γκρεμού: Το ΝΑΤΟ μεταφέρει μαχητικά με πυρηνικά στην πόρτα του Πούτιν
2'

O κόσμος βρίσκεται ενώπιον μιας νέας μεγάλης απειλής, καθώς το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να μεταφέρει μαχητικά με πυρηνικές κεφαλές στην πόρτα του Πούτιν.

Προβλέπεται ότι στα αεροσκάφη που θα φιλοξενηθούν στη βάση θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το F-15 Eagle, ένα μαχητικό αεροσκάφος παντός καιρού, ικανό να ρίχνει πυρηνικές βόμβες βαρύτητας B61-12.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την express.uk , οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται να σχεδιάζουν την επέκταση μιας ευρωπαϊκής στρατιωτικής βάσης για τη στέγαση μαχητικών αεροσκαφών με πυρηνικές ικανότητες, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη απειλή της Ρωσίας.

Οι κυβερνητικές συμβάσεις προμηθειών φέρονται να δείχνουν σχέδια για την ενίσχυση των εγκαταστάσεων στην αεροπορική βάση Kecskemet στην Ουγγαρία, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Πρωτοβουλίας της Ουάσινγκτον.

Το έργο αποκαλύφθηκε σε ηλεκτρονική προκήρυξη, με τα έργα να περιγράφονται ως απαραίτητα για «τη φιλοξενία ισοδύναμων με το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο (ΝΑΤΟ) τακτικών μαχητικών αεροσκαφών (TFA) και στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών».

Προβλέπεται ότι τα αεροσκάφη που θα φιλοξενηθούν στη βάση θα περιλαμβάνουν το F-15 Eagle, ένα μαχητικό αεροσκάφος παντός καιρού ικανό να ρίχνει πυρηνικές βόμβες βαρύτητας B61-12, καθώς και αεροσκάφη μεταφοράς A-10 Warthog, και C-5 Galaxy, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι ΗΠΑ έχουν ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη, με βάσεις σε όλη την ήπειρο, μεταξύ άλλων στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον Ιούλιο του 2021 υπογράφηκε συμφωνία εφαρμογής με τη Βουδαπέστη, η οποία επιτρέπει στις ΗΠΑ να έχουν πρόσβαση στην αεροπορική βάση Kecskemét και στην αεροπορική βάση Pápa, μια παλιά εγκατάσταση μαχητικών της σοβιετικής αεροπορίας στα δυτικά της χώρας, σύμφωνα με το Newsweek.

Την ίδια χρονιά, ένα άλλο μνημόνιο επέτρεψε στις ΗΠΑ την πρόσβαση στις φρουρές Tata και Várpalota.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή