Λέκκας στο Newsbomb.gr: «Μπορεί να επιταχύνει την ενεργοποίηση στο ρήγμα της Ανατολίας»

Τι τόνισε ο Ευθύμης Λέκκας στο Newsbomb.gr για το αν ο σεισμός στην Τουρκία μπορεί να επηρεάσει στο άμεσο μέλλον και την χώρα μας 

Λέκκας στο Newsbomb.gr: «Μπορεί να επιταχύνει την ενεργοποίηση στο ρήγμα της Ανατολίας»
3'

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Τουρκία, μεγέθους 5,9 Ρίχτερ, με τον καθηγητή Γεωλογίας και Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα, να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ρήγμα της Ανατολίας.

Ο ίδιος αρχικά τόνισε πως ο σεισμός εκδηλώθηκε σε κομβικό σημείο στην γειτονική χώρα, βορειοανατολικά του περσινού ρήγματος με δίδυμους σεισμούς 7,7 και 7,6 Ρίχτερ αντίστοιχα. Χαρακτηριστικά είπε πως ο σημερινός σεισμός αποτελεί συνέχεια του περσινού.

Αναφορικά για το αν ο σεισμός μπορεί να ενεργοποιήσει το Τόξο της Ανατολίας, ο Ευθύμης Λέκκας είπε πως« μπορεί να επιταχύνει σημαντικά την διαδικασία της ενεργοποίησης, ωστόσο είναι αδιευκρίνιστο για την ώρα το πότε αυτό μπορεί να συμβεί».

Σχετικά με το αν μπορεί να επηρεάσει την Ελλάδα, ο καθηγητής ήταν περισσότερο καθησυχαστικός και δήλωσε πως: «Δεν επηρεάζει άμεσα, είναι αρκετά μακριά από εμάς, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Η τρομακτική στιγμή που τα 5,9 Ρίχτερ σφυροκοπούν την γειτονική χώρα

Ισχυρότατος σεισμός σημειώθηκε στην Τουρκία.

O σεισμός έγινε αισθητός γύρω από το Ντιγιαρμπακίρ, τη Μαλάτεια και το Ελαζίγ.

Σύμφωνα με την αρμόδια τουρκική υπηρεσία εκτάκτων αναγκών, AFAD, ο σεισμός μετρήθηκε στα 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.46, με επίκεντρο την περιοχή Καλέ της Μαλάτεια. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός και στις γύρω επαρχίες.

Μάλιστα υπάρχουν φόβοι για καταρρεύσεις κτιρίων και τραυματισμούς.

Η εκτίμηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

Για τον σεισμό στην Τουρκία έκανε ανάρτηση ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος κάνοντας λόγο για μετασεισμό.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εκτίμησε ότι είναι σε κομβική θέση και ότι θα υπάρχουν επιπτώσεις, καταρρεύσεις κτηρίων και τραυματισμοί.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή