Λίβανος: Σκοτώθηκε ο δήμαρχος της πόλης Ναμπατίγια σε ισραηλινή επίθεση - Toυλάχιστον 5 οι νεκροί

Ο δήμαρχος ήταν μεταξύ των πέντε ανθρώπων που σκοτώθηκαν σήμερα στις ισραηλινές επιδρομές στην πόλη Ναμπατίγια του νότιου Λιβάνου, σύμφωνα με το BBC

Λίβανος: Σκοτώθηκε ο δήμαρχος της πόλης Ναμπατίγια σε ισραηλινή επίθεση - Toυλάχιστον 5 οι νεκροί
1'

Το Ισραήλ εξαπέλυσε σειρά αεροπορικών επιδρομών στην πόλη Ναμπατίγια του νοτίου Λιβάνου. Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε την κατάσταση ως σκηνή «ξέφρενου τρόμου», λέγοντας ότι τουλάχιστον εννέα βίαιες αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν την πόλη μέσα σε διάστημα 30 λεπτών.

Ο αυτόπτης μάρτυρας, ένας ντόπιος της πόλης, είπε ότι μία από τις αεροπορικές επιδρομές έπληξε το δημοτικό κτίριο της Ναμπατίγια, όπου ο δήμαρχος συμμετείχε σε μια συνάντηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην πόλη.

Ο κάτοικος της πόλης είπε ότι είδε ασθενοφόρα να σπεύδουν προς το σημείο για να βοηθήσουν στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης. Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας επιβεβαίωσε την επίθεση, λέγοντας ότι ο αρχικός απολογισμός των νεκρών ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε πέντε.

Το Ισραήλ κλιμάκωσε την αεροπορική του εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο ξεκινώντας στις 23 Σεπτεμβρίου και ξεκίνησε μια χερσαία εισβολή μια εβδομάδα αργότερα, με σκοπό να απωθήσει την ένοπλη ομάδα από τα βόρεια σύνορά της.

Τουλάχιστον 1.350 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τις επιθέσεις του τον περασμένο μήνα, αν και ο πραγματικός απολογισμός είναι πιθανότατα υψηλότερος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή