SOS από τον Τούρκο καθηγητή για το νέο σεισμό: Βρίσκεται στη ζώνη ρήγματος της Ανατολικής Ανατολίας

Σύμφωνα με τον καθηγητή ο σημερινός σεισμός είναι πιθανότατα αποτέλεσμα της μεταφοράς ενέργειας σε αυτό το ρήγμα 
2'

Προβληματισμός επικρατεί στην Τουρκία μετά τον σεισμό στην περιοχή της Μαλάτειας.

Ο γνωστός Τούρκος καθηγητής Δρ. Naci Görür, που κατά καιρούς έχει προειδοποιήσει για ισχυρότατες δονήσεις σε διάφορα σημεία της χώρας, προέβη σε μια πρώτη εκτίμηση της νέας επιδρομής του Εγκέλαδου στην γειτονική μας χώρα.

Αναλυτικά ανέφερε:

Έγινε σεισμός μεγέθους 6,0 βαθμών στο Akuşağı-Kale/Malatya. Βρίσκεται στη ζώνη ρήγματος της Ανατολικής Ανατολίας. Όπως γνωρίζετε, το ρήγμα αυτό διασπάστηκε σε μεγάλο βαθμό λόγω του σεισμού του Elazığ το 2020.

Ο σημερινός σεισμός είναι πιθανότατα αποτέλεσμα της μεταφοράς ενέργειας σε αυτό το ρήγμα από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου 2023. Μην ανησυχείτε

Επίσης ο επικεφαλής του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Pamukkale, Δρ. Χαλίλ Κουμσάρ έκανε δήλωση στο 24 TV μετά τον σεισμό λέγοντας: "Γενικά, η δραστηριότητα αυτής της περιοχής συνεχίζεται. Ανάλογα με αυτή τη δραστηριότητα, είναι δυνατόν να ζήσουμε τέτοιους σεισμούς. Επειδή μια μεγάλη περιοχή έσπασε στους σεισμούς του Καχραμανμαράς."

Ο Κουμσάρ πρόσθεσε: "Δεδομένου ότι πρόκειται για σεισμό κοντά στην επιφάνεια, μπορεί να προκαλέσει κάποια ζημιά σε αδύναμες κατασκευές στις περιοχές στο επίκεντρο. Είναι απαραίτητο να το παρακολουθήσουμε προσεκτικά. Θα υπάρξουν κάποιοι μετασεισμοί μετά από αυτό" .

Σχετικές ειδήσεις