Ο νέος τρόπος επίθεσης των Ρώσων: Πώς «εξουδετερώνουν» την ουκρανική άμυνα

Ήταν ακριβώς αυτή η αλλαγή στις τακτικές του ρωσικού στρατού που προκάλεσε τεράστιο πρόβλημα στην ουκρανική άμυνα που δεν προλάβαινε να καλύψει όλες τις πλευρές.

Ο νέος τρόπος επίθεσης των Ρώσων: Πώς «εξουδετερώνουν» την ουκρανική άμυνα
AP
1'

Νέα προσέγγιση φαίνεται ότι έχει ο ρωσικός στρατός στην επίθεσή του στην Ουκρανία, αφήνοντας το δόγμα των μαζικών επιθέσεων και χρησιμοποιώντας μικρές και ευέλικτες δυνάμεις με σκοπό τον κορεσμό της ουκρανικής άμυνας.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Ουκρανός Ruslan Gabinet, αναπληρωτής διοικητής της 5ης ταξιαρχίας επίθεσης, ο ρωσικός στρατός άλλαξε τακτικές και χρησιμοποιεί ομάδες των μόλις δύο ανδρών.

«Πρόκειται για 1-2 μαχητές που κρατούν απόσταση 50-100 μέτρων μεταξύ τους, ώστε να μην μπορούμε να τους χτυπήσουμε ταυτόχρονα με ένα μόνο χτύπημα πυροβολικού. Ο εχθρός απλά ξέρει και εξαντλεί την άμυνά μας με τέτοια περάσματα. Σε μια μέρα μπορεί να γίνουν 6-7 προσπάθειες να πραγματοποιηθούν ενέργειες εφόδου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπήρχαν 6-7 τέτοιες ομάδες. Εδώ κινείται μια ομάδα δύο ατόμων - την καταστρέφουμε, και πίσω της σε απόσταση 500 μέτρων κινείται μια άλλη ομάδα δύο ατόμων. Και κινούνται, θα έλεγα, συνεχώς και όλο το εικοσιτετράωρο», δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής της 5ης Επιθετικής Ταξιαρχίας της Ουκρανίας Ruslan Gabinet.

Σύμφωνα με ανάλυση των New York Times, μάλιστα ήταν ακριβώς αυτή η αλλαγή στις τακτικές του ρωσικού στρατού που προκάλεσε τεράστιο πρόβλημα στην ουκρανική άμυνα η οποία όπως τονίζεται απλά «δεν προλάβαινε» να αμυνθεί σε όλες τις επιθέσεις, αφού η χρήση τόσο drones όσο και πυροβολικού δεν αρκούσε.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή