Ισραήλ: Την Κυριακή υπουργικό για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα - Νέο επεισόδιο με την UNIFIL

«Πέρασε» το τελεσίγραφο των ΗΠΑ και ο Νετανιάχου εξετάζει επέκταση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Ισραήλ: Την Κυριακή υπουργικό για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα - Νέο επεισόδιο με την UNIFIL
AP
2'

Σε νέα συνεδρίαση του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή παρέπεμψε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου την επέκταση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, μετά την αποψινή έκτακτη συνεδρίαση, όπως δήλωσαν τρεις αξιωματούχοι που συμμετείχαν στη συζήτηση, με τη βοήθεια που ενδέχεται να αυξηθεί σύντομα.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει λάβει αρκετά μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα από τότε που η κυβέρνηση Μπάιντεν έστειλε επιστολή προειδοποιώντας ότι η συνεχιζόμενη βοήθεια ασφαλείας βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το Ισραήλ ενημέρωσε επίσης τον ΟΗΕ και άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις τις τελευταίες 24 ώρες ότι θα παραιτηθεί για 12 μήνες από τις τελωνειακές διασαφήσεις που απαιτούσε από άτομα να υπογράψουν για να φέρουν αγαθά, σύμφωνα με τον Μίλερ.

Αυτό ακολουθεί ένα αίτημα από ανθρωπιστικές οργανώσεις και ήταν ένα από τα αιτήματα που υπέβαλε η κυβέρνηση Μπάιντεν στην επιστολή της προς το Ισραήλ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

UNIFIL: Ισραηλινό άρμα πυροβόλησε το παρατηρητήριο των ειρηνευτικών δυνάμεων στο Λίβανο

Η αποστολή του ΟΗΕ στο Λίβανο (UNIFIL) λέει ότι οι ειρηνευτικές δυνάμεις της σε μια θέση κοντά στο Kfar Kela του νότιου Λιβάνου παρατήρησαν ένα ισραηλινό άρμα μάχης Merkava να πυροβολεί στο παρατηρητήριο τους την Τετάρτη το πρωί.

Δύο κάμερες καταστράφηκαν και ο πύργος υπέστη ζημιές, αναφέρει η UNIFIL στην ανακοίνωσή της.

«Για άλλη μια φορά βλέπουμε άμεσα και προφανώς σκόπιμα πυρά σε μια θέση της UNIFIL», προσθέτει.

Το Ισραήλ κάλεσε την UNIFIL να εγκαταλείψει τις θέσεις της στο νότιο Λίβανο εν μέσω της χερσαίας εισβολής της με στόχο την εξάλειψη της απειλής που θέτει η Χεζμπολάχ στις βόρειες κοινότητες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή