Ρώσος που διασώθηκε μετά από 67 μέρες στη θάλασσα - «Μάζευα το νερό της βροχής για να επιβιώσω»

 «Χωρίς τη βοήθεια του Θεού, πώς θα μπορούσε να γίνει;» δήλωσε ο 46χρονος ναυαγός

Ρώσος που διασώθηκε μετά από 67 μέρες στη θάλασσα - «Μάζευα το νερό της βροχής για να επιβιώσω»
2'

Ο Ρώσος που διασώθηκε από τη Θάλασσα του Οχότσκ αφού επέζησε για περισσότερους από δύο μήνες σε μια μικροσκοπική φουσκωτή βάρκα, που υπέστη ζημιά στη μηχανή της, αφηγήθηκε κάποιες από τις μέρες που πέρασε πάνω στο σκάφος.

Με αδύναμη φωνή είπε: «Χωρίς τη βοήθεια του Θεού, πώς θα μπορούσε να γίνει;» σε βίντεο που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.

«Μάζευα το νερό της βροχής για να επιβιώσω»,εξηγώντας ότι χρησιμοποιούσε τρίχες καμήλας για να κρατιέται ζεστός μέσα στον υπνόσακο του.

«Ήταν μούσκεμα (…), αλλά μπορούσα να σκεπαστώ, να κινούμαι λίγο και να ζεσταίνομαι κάπως».

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Δεν είχα άλλη επιλογή από το να παραμείνει ζωντανός. Έχω τη μητέρα μου στο σπίτι, την κόρη μου…».

Η Τατιάνα Σαβτσένκο, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της περιφέρειας Μαγκαντάν, δήλωσε ότι είναι ικανοποιητική η κατάσταση υγείας του 46χρονου αλλά και ότι οι αρχές θα πληρώσουν για την ασφαλή επιστροφή του στο σπίτι του.

Σώθηκε μετά από 67 ημέρες στην πιο κρύα θάλασσα της Ασίας

Ο άντρας διασώθηκε, αλλά ο αδελφός και ο ανιψιός του πέθαναν, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Τρίτη (15/10).

Το γραφείο του εισαγγελέα στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας είπε ότι ο άνδρας διασώθηκε από ένα αλιευτικό σκάφος στα ανοιχτά της χερσονήσου Καμτσάτκα.

Δεν ανέφερε το όνομα του επιζώντος, αλλά τα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης τον αναγνώρισαν ως τον 46χρονο Mιχαήλ Πιτσόυγκιν, ο οποίος στις αρχές Αυγούστου ξεκίνησε ένα ταξίδι για να παρακολουθήσει φάλαινες στη Θάλασσα του Οχότσκ μαζί με τον 49χρονο αδερφό του και τον 15χρονο ανιψιό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πτώματά τους βρέθηκαν στη βάρκα όταν το αλιευτικό σκάφος Angel διέσωσε τον Πιτσούγκιν.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι τρεις άνδρες ταξίδεψαν στα νησιά Σαντάρ στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της Θάλασσας του Οχότσκ στις αρχές Αυγούστου. Εξαφανίστηκαν αφού ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφή τους στο νησί Σαχαλίνη στις 9 Αυγούστου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή