Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Αγόρασαν πολυτελές εξοχικό στην Πορτογαλία

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν είναι τα μόνα μέλη της βασιλικής οικογένειας που έχουν δεσμούς με την Πορτογαλία

Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Αγόρασαν πολυτελές εξοχικό στην Πορτογαλία
Αρχείου - AP
2'

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ φέρονται να έχουν αγοράσει μία πολυτελή εξοχική κατοικία στην Πορτογαλία. Το ζευγάρι, που εδρεύει κυρίως στην Καλιφόρνια, έχει τώρα ένα ευρωπαϊκό σπίτι, κάτι που του επιτρέπει να διατηρεί επαφές πέρα από τον Ατλαντικό, παρά την αποχώρηση από τα βασιλικά καθήκοντα.

Οι «Σάσεξ» δεν είναι τα μόνα μέλη της βασιλικής οικογένειας που έχουν δεσμούς με την Πορτογαλία. Η ξαδέλφη του πρίγκιπα Χάρι, η πριγκίπισσα Ευγενία, και ο σύζυγός της, ο Τζακ Μπρούκσμπανκ, έχουν επίσης ακίνητη περιουσία στη χώρα. Το σπίτι τους βρίσκεται στο CostaTerra Golf and Ocean Club. Πρόκειται για ένα πολυτελές κτήριο δίπλα στην παραθαλάσσια περιοχή Μελίδες, ακριβώς νότια της Λισαβόνας.

Τα προνόμια της «Χρυσής βίζας» για πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

Η απόκτηση ενός σπιτιού στην Πορτογαλία θα μπορούσε να προσφέρει στον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ τα προνόμια της «Χρυσής βίζας», καθώς θα έχουν το δικαίωμα να εισέρχονται στον χώρο «Σένγκεν» στην Ευρώπη. Κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα επωφελές ιδίως για τη Μέγκαν Μαρκλ, η οποία φέρει αμερικανική υπηκοότητα. Να σημειωθεί πως η ίδια σχεδίαζε να υποβάλει αίτηση για βρετανική υπηκοότητα μετά τον αρραβώνα του ζευγαριού το 2017. Ωστόσο, μετά την απόφασή τους να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Μάρτιο του 2020, αυτά τα σχέδια εγκαταλείφθηκαν.

Οι σχέσεις του ζευγαριού με την Πορτογαλία έγιναν πιο στενές έπειτα από επίσκεψή του στην CostaTerra. Πρόκειται για επίσκεψη την οποία επιβεβαίωσε πηγή κοντά στους «Σάσεξ». Μάλιστα, θεωρήθηκε πως έμειναν μαζί με την πριγκίπισσα Ευγενία και τον σύζυγό της. Ο Χοσέ Σάντος, επικεφαλής του Οργανισμού Τουρισμού του Αλεντέχο, επιβεβαίωσε ομοίως ότι είχαν απολαύσει μια «σύντομη διαμονή» στο CostaTerra.

*Με πληροφορίες από Marca και Dailymail

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή