Απόφαση – σταθμός στην Ιταλία: «Οικουμενικό αδίκημα» η παρένθετη μητρότητα – Θρίαμβος για την Μελόνι

Η Μελόνι έχει ακολουθήσει από το 2022 μια κοινωνική ατζέντα με σεβασμό στον ιταλικό πολιτισμό, θέλοντας παράλληλα να προωθήσει τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες

Απόφαση – σταθμός στην Ιταλία: «Οικουμενικό αδίκημα» η παρένθετη μητρότητα – Θρίαμβος για την Μελόνι
1'

Tο κοινοβούλιο της Ρώμης (Άνω Βουλή) ενέκρινε οριστικά νόμο, σύμφωνα με το οποίο η παρένθετη μητρότητα χαρακτηρίζεται «οικουμενικό αδίκημα». Βάσει του νέου νόμου, οι Ιταλοί πολίτες οι οποίοι προσφεύγουν στην παρένθετη μητρότητα θα τιμωρούνται, έστω και αν αυτό συμβαίνει σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες ή ο Καναδάς, όπου η μέθοδος αυτή επιτρέπεται.

Ο νόμος προβλέπει φυλάκιση έως και δύο ετών, καθώς και δυνατότητα επιβολής χρηματικού προστίμου έως και ενός εκατομμυρίου ευρώ. Είναι οι ίδιες ποινές που είχαν θεσμοθετηθεί εδώ και 20 χρόνια, και αφορούσαν μέχρι σήμερα μόνο όσους προσέφευγαν στην παρένθετη μητρότητα εντός της Ιταλίας.

Ικανοποίηση από Μελόνι

«Με τη σημερινή τελική έγκριση στη Γερουσία, το νομοσχέδιο που καθιστά την ενοικίαση μήτρας καθολικό έγκλημα είναι επιτέλους νόμος», σχολίασε μέσω X η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, για να συμπληρώσει πως είναι «κανόνας κοινής λογικής κατά της εμπορευματοποίησης του γυναικείου σώματος και των παιδιών. Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει τιμή και δεν είναι εμπόρευμα ανταλλαγής».

Από την ανάληψη των καθηκόντων της το 2022, η Μελόνι έχει ακολουθήσει μια κοινωνική ατζέντα με σεβασμό στον ιταλικό πολιτισμό, θέλοντας παράλληλα να προωθήσει τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες, καθιστώντας σταδιακά δυσκολότερο για τα ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν νόμιμοι γονείς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή