Σκάνδαλο στον βασιλικό οίκο Νορβηγίας: Νέες αποκαλύψεις για το «μαύρο πρόβατο» Μάριους Μπόργκ Χέιμπι

Νέες αποκαλύψεις για τον Μάριους Μπόργκ Χέιμπι, τον γιό της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε- Μάριτ που πρωταγωνιστεί εδώ και μήνες στις ταμπλόιντ. «Με γρονθοκόπησε, με στραγγάλισε και με κλώτσησε» καταγγέλει μία από τις πρώην σύντροφους του. Ο ίδιος δηλώνει αθώος και διαβεβαιώνει ότι θα λύσει το πρόβλημα του εθισμού του
5'

Ο Μάριους Μπόργκ Χέιμπι, ο θετός γιος του πρίγκιπα διάδοχου της Νορβηγίας Χάακον έχει αρνηθεί την ποινική ευθύνη για κακοποίηση δύο γυναικών - της Nόρα Χόκλαντ και της Τζουλιάν Σνέκεσταντ και ισχυρίζεται ότι στην πραγαμτικότητα ο ίδιος ήταν το θύμα.

Ο γιος της πριγκίπισσας Mέτε-Μάριτ από προηγούμενη σχέση, που συχνά αναφέρεται ως το «μαύρο πρόβατο» της βασιλικής οικογένειας, έχει πλέον ανακριθεί σε οκτώ αστυνομικές συνεντεύξεις, δήλωσε στο TV2 ο δικηγόρος υπεράσπισής του Όιβιντ Μπράτλιεν. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο 27χρονος τέθηκε υπό κράτηση μετά από παράβαση περιοριστικού διατάγματος.

Το εν λόγω περιοριστικό ένταλμα αφορούσε στην προστασία της Ρεμπέκα Χέλμπεργκ Άρντσεν, καθώς ο Μποργκ Χέιμπι παραδέχτηκε ότι της επιτέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών στις 4 Αυγούστου. Στη συνέχεια συνελήφθη για πρώτη φορά και πέρασε τη νύχτα σε αστυνομικό κελί.

Η εντολή δεν δόθηκε αμέσως μετά την επίθεση, αλλά αφού ο ίδιος φέρεται να επικοινώνησε με το θύμα σε πολλές περιπτώσεις μετά την επίθεση. Σύμφωνα με τη νορβηγική ταμπλόιντ Se Og Hor, ο Χέιμπι φέρεται να επικοινώνησε με το θύμα του, το οποίο στο παρελθόν είχε αναφέρει ως «φίλη» του, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, από έναν κρυφό αριθμό τηλεφώνου.

Σε μια δήλωση μέσω του δικηγόρου του, αρνήθηκε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό. Ο συνήγορός του επέκρινε τη σύλληψη και είπε οτι έγινε με βάση «αδύναμα» στοιχεία, κατηγορώντας την αστυνομία για «αντίστροφη διάκριση».

Όπως αναφέρει η Telegraph, στις 13 Σεπτεμβρίου ο Μποργκ Χέιμπι συνελήφθη - και αφέθηκε ελεύθερος την επόμενη μέρα. Εν τω μεταξύ, οι κατηγορίες εναντίον του έχουν επεκταθεί για να συμπεριλάβουν και άλλα τρία φερόμενα θύματα, αφού άλλες γυναίκες εμφανίστηκαν στον απόηχο της σύλληψής του.

Δύο έχουν κατονομαστεί ως πρώην του, οι Nόρα Χόκλαντ και Τζουλιάν Σνέκεσταντ. Ο κατηγορούμενος δηλώνει αθώος και δικηγόρος του ισχυρίζεται ότι έχει αντιμετωπίσει κακοποίηση σε προηγούμενη σχέση. Για την ακρίβεια είχε υπάρξει θύμα στη σχέση που είχε με «τουλάχιστον μία από τις προσβεβλημένες κυρίες».

Ο δικηγόρος του διαβεβαίωσε οτι ο πελάτης του θα λάβει βοήθεια για τα «θέματα εθισμού του» «Ήταν δύσκολες εβδομάδες για όλους, κάτι που δεν του επέτρεψε να επικεντρωθεί πλήρως στα δικά του προβλήματα. Τώρα που ολοκληρώθηκαν οι ανακρίσεις, θα ξεκινήσει σύντομα την πλήρη αποκατάσταση, όπως επιθυμούσε», ανέφερε

Τον Αύγουστο, η Nόρα ισχυρίστηκε ότι ο Μποργκ Χέιμπι τη «γρονθοκόπησε, τη στραγγάλισε και την κλώτσησε» κατά τη διάρκεια της σχέσης τους. Η 27χρονη influencer, η οποία έγινε διάσημη αφού κέρδισε στο Love Island της Νορβηγίας το 2020 και άρχισε να βγαίνει με τον Μποργκ Χέιμπι για λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους το περασμένο καλοκαίρι.

«Νόμιζα ότι θα κρατούσα το στόμα μου κλειστό μέχρι να βγει η δήλωση του πρώην μου και μετά ένιωσα μεγάλη απογοήτευση. Μιλάει σαν να είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Ζητάει ενσυναίσθηση, λέει "Θα λάβω βοήθεια, δυσκολεύομαι" και όλα αυτά μου φάνηκαν πολύ οικεία. Είπε επίσης ότι θα έπρεπε να ζητήσει βοήθεια όταν τον άφησα», ισχυρίστηκε, σύμφωνα με το νορβηγικό περιοδικό Se og Hør.

Και πρόσθεσε: «Ο Μάριους ήταν επιθετικός απέναντί ​​μου. Με έχει γρονθοκοπήσει στο πρόσωπο. Με κλώτσησε, με στραγγάλισε, πέταξε σκουπίδια το διαμέρισμά μου. Έχει επίσης καταστρέψει πράγματα στο νέο σπίτι της μαμάς μου».

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, η πρώην σύντροφος του, το μοντέλο Τζουλιάν Σνέκεσταντ 29 ετών, δημοσίευσε τη δική της δήλωση σχετικά με την υπόθεση στο Instagram, ισχυριζόμενη ότι «υπέστη ψυχολογική και σωματική βία». «Η ψυχολογική βία ήταν πιο βάναυση για μένα. Δεν το μοιράζομαι γιατί θέλω οίκτο... Ή για να εστιάσω σε εμένα... Αυτό έχει ξανασυμβεί. Και αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα», ανέφερε η δήλωσή της

Η νορβηγική βασιλική οικογένεια συγκλονίστηκε από την πρώτη σύλληψη του Χέιμπι στις αρχές Αυγούστου, αφού η Ρεμπέκα μπήκε στο νοσοκομείο τραυματισμένη, μετά την επίθεση. Μια εβδομάδα μετά τη σύλληψή του, παραδέχτηκε την επίθεση στη Ρεμπέκα.

Σε δήλωση που εκδόθηκε μέσω του δικηγόρου του, είπε ότι πάσχει από «αρκετές ψυχικές διαταραχές» και «παλεύει με την κατάχρηση ουσιών για μεγάλο χρονικό διάστημα», για την οποία είπε ότι συνεχίζει τη θεραπεία. «Για μένα, το πιο σημαντικό είναι να ζητήσω συγγνώμη στην κοπέλα μου. Δεν της άξιζε ούτε αυτό που συνέβη εκείνο το βράδυ, ούτε η ακραία πίεση τόσο από τον νορβηγικό όσο και από τον διεθνή Τύπο στη συνέχεια ».

Ο μεγαλύτερος γιος της Mέτε-Μάριτ ζήτησε επίσης συγγνώμη από την οικογένειά του για τις ενέργειές του που «την έχουν επηρεάσει πολύ». Ο Μποργκ Χέιμπι, γιος της πριγκίπισσας από προηγούμενη σχέση, μεγάλωσε με τη μητέρα και τον πατριό του με τα ετεροθαλή αδέρφια του, την πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα, 20 ετών, και τον πρίγκιπα Σβέρ Μάγκνους, 18 ετών, αλλά σε αντίθεση με εκείνους δεν έχει επίσημο δημόσιο ρόλο. .

Η σύλληψη και η παραδοχή του έριξαν σκιά στον πρόσφατο βασιλικό γάμο στη Νορβηγία καθώς η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ παντρεύτηκε τον Αμερικανό Σαμάνο Ντούρεκ Βέρετ στις 31 Αυγούστου στο φιόρδ Geiranger. Πριν από τον γάμο, το νορβηγικό παλάτι επιβεβαίωσε ότι ο Χέιμπι δεν θα παρευρεθεί στον γάμο με τη μητέρα, τον πατριό και τα ετεροθαλή αδέρφια του.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί καλεσμένοι απείλησαν να αποχωρήσουν εάν ήταν παρών ο Χέιμπι. Το σκάνδαλο της σύλληψης του «μαύρου προβάτου» της νορβηγικής βασιλικής οικογένειας έχει αμαυρώσει τη σχέση ορισμένων Νορβηγών με τη μοναρχία, αποκάλυψε η MailOnline.