Iράν: «Θα χτυπήσουμε ξανά το Ισραήλ, οδυνηρά αν μας επιτεθεί»

Το Ιράν λέει ότι θα χτυπήσει ξανά το Ισραήλ «οδυνηρά» εάν δεχθεί επίθεση

Iράν: «Θα χτυπήσουμε ξανά το Ισραήλ, οδυνηρά αν μας επιτεθεί»
Associated Press
1'

Ο γενικός διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC), στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί, προειδοποίησε οτι η Τεχεράνη θα χτυπήσει το Ισραήλ «οδυνηρά» εάν επιτεθεί σε ιρανικούς στόχους.

«Εάν κάνετε λάθος και επιτεθείτε στους στόχους μας, είτε στην περιοχή είτε στο Ιράν, θα σας χτυπήσουμε ξανά οδυνηρά», είπε ο Σαλαμί στην κηδεία ενός στρατηγού του IRGC που σκοτώθηκε στον Λίβανο τον περασμένο μήνα από ισραηλινό χτύπημα που σκότωσε επίσης τον αρχηγό της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Τα σχόλιά του βλέπουν το φως την ώρα που το Ισραήλ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είπε ότι θα ακούσει τις ΗΠΑ, αλλά οποιαδήποτε απόφαση για το πώς θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν νωρίτερα αυτόν τον μήνα θα βασίζεται στις «εθνικές του ανάγκες ασφάλειας».

Το Ιράν εκτόξευσε σχεδόν 200 βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου. Τα περισσότερα από τα βλήματα αναχαιτίστηκαν και, τότε, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι το Ιράν έκανε «μεγάλο λάθος» και θα «πληρώσει γι' αυτό».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή