Πληροφορίες θέλουν νεκρό τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ - Περιμένουν τα αποτελέσματα του DNA

Η ισραηλινή αεροπορία χτύπησε και σχολείο στην βόρεια Γάζα που δήλωσαν ότι λειτουργούσε ως αρχηγείο της Χαμάς - Το αρνείται η Παλαιστινιακή οργάνωση

Πληροφορίες θέλουν νεκρό τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ - Περιμένουν τα αποτελέσματα του DNA
AP
4'

Την πιθανότητα να είναι νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, διερευνούν οι ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν στο X (πρώην Twitter). Όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση, «κατά τη διάρκεια δραστηριότητας μαχητών του Ισραηλινού Στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, τρεις τρομοκράτες σκοτώθηκαν.

Ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος δηλώνει στα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ότι η τρέχουσα εκτίμηση του κατεστημένου ασφαλείας είναι ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο πρόσφατος τρομοκράτης που σκοτώθηκε από τις IDF να ήταν ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ.

Οι IDF δηλώνουν πριν από λίγο ότι αξιολογούν αν ένας από τους τρεις τρομοκράτες που σκοτώθηκαν πρόσφατα από τις δυνάμεις τους στη Γάζα ήταν ο Σινουάρ, προσθέτοντας ότι δεν βρέθηκαν όμηροι στο κτίριο όπου σκοτώθηκε το τρίο.

Οι IDF και η Shin Bet ερευνούν την πιθανότητα ένας από τους τρομοκράτες να είναι ο Γιαχία Σινουάρ. Σε αυτό το στάδιο, η ταυτότητα των τρομοκρατών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί».

Σύμφωνα με το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι 12 «τα ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας τρομοκρατών στο ισόγειο ενός κτιρίου. Όταν στη συνέχεια μπήκαν στο κτίριο, συνειδητοποίησαν ότι ένας από τους νεκρούς τρομοκράτες "έμοιαζε πολύ" με τον Σινουάρ.

Το τηλεοπτικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι αναμένεται ότι η οριστική ταυτοποίηση θα πάρει μερικές ώρες. Λέει ότι τα τρία πτώματα έχουν μεταφερθεί για εξέταση DNA.

Πάντως από πλευράς του Ισραηλινού στρατού σημειώνεται πώς «δεν υπήρχαν όμηροι στην περιοχή όπου σκοτώθηκαν οι τρεις τρομοκράτες. Υπήρχαν αναφορές ότι ο Σινουάρ κρυβόταν ανάμεσα σε ομήρους, χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινες ασπίδες».

Η ανακοίνωση του Ισραηλινού στρατού ήλθε μετά από πληθώρα σχετικών αναρτήσεων στο Χ που ήθελαν τον ηγέτη της Χαμάς να είναι νεκρός.

Πλήγματα όμως, του Ισραηλινού στρατού είχαμε και στην Γάζα, σε σχολείο που οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται ότι λειτουργούσε ως κέντρο επιχειρήσεων της Χαμάς.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή εναντίον τρομοκρατών της Χαμάς και της Παλαιστίνιας Ισλαμικής Τζιχάντ σε μια σχολική μονάδα που λειτουργούσε ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου των οργανώσεων στη βόρεια Γάζα.

Συγκεκριμένα, οι IDF κατονομάζουν συνολικά 12 τρομοκράτες που ήταν παρόντες και εξουδετερώθηκαν στο σχολείο Αμπού Χασάν, προσθέτοντας ότι συμμετείχαν στην εκτόξευση ρουκετών στο Ισραήλ, καθώς και σε επιθέσεις εναντίον στρατευμάτων.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις λένε ότι έλαβαν μέτρα για να περιορίσουν τις απώλειες αμάχων μετά το χτύπημα.

Σκοτώθηκαν παιδιά

Τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν στην επίθεση, δήλωσε στο Reuters ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν επίσης στην απεργία, λέει ο αξιωματούχος Μεντχάτ Αμπάς, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει νερό για να σβήσει τη φωτιά. Δεν υπάρχει τίποτα.”

Η Χαμάς από την πλευρά της αρνείται ότι χρησιμοποιεί το σχολείο Abu Hussein στην Jabalia για πολεμικούς σκοπούς, αφού ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι στοχοποίησε τρομοκράτες από τις ομάδες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ που δρούσαν μέσα στο σχολείο, το οποίο χρησίμευε ως καταφύγιο για εκτοπισμένους.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
18:07ΕΛΛΑΔΑ

Athens Bar Week 2024