Ισραήλ: Συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων ζητούν οι οικογένειές τους μετά τον θάνατο Σινουάρ

Να αξιοποιηθεί το «στρατιωτικό επίτευγμα» της δολοφονίας του Γιαχία Σινουάρ για να επιτευχθεί η απελευθέρωση των ομήρων ζητούν οι οικογένειές τους. 
1'

Το «Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων» στο Ισραήλ, που εκπροσωπεί τις οικογένειες των οποίων τα μέλη απήχθησαν από την Χαμάς κατά την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου, κάλεσε την κυβέρνηση Νετανιάχου να αξιοποιήσει την εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ για να εξασφαλίσει μια άμεση συμφωνία για τους ομήρους.

«Μαζί με την εκτίμηση για το σημαντικό επίτευγμα [της δολοφονίας του Sinwar], οι οικογένειες των ομήρων εκφράζουν σοβαρή ανησυχία για την τύχη των 101 ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς στη Γάζα και απαιτούν από [την κυβέρνηση] να αξιοποιήσει το στρατιωτικό επίτευγμα για να εξασφαλίσει μια άμεση συμφωνία για την επιστροφή τους», αναφέρει η ανακοίνωση του φόρουμ.

«Η εξάλειψη του Σινουάρ είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο δρόμο προς την πραγματική νίκη, η οποία θα επιτευχθεί μόνο με την επιστροφή των 101 απαχθέντων», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει τα πρωτοφανή επιτεύγματα ασφαλείας στις μάχες στη Γάζα για να επιτύχει την απελευθέρωση των ομήρων», αναφέρουν οι οικογένειες, καλώντας τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να δώσει εντολή στην ομάδα διαπραγμάτευσης των ομήρων να εξασφαλίσει μια άμεση συμφωνία για την απελευθέρωση των αγαπημένων τους προσώπων.

«Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει συνολική νίκη χωρίς την απελευθέρωση και των 101 απαχθέντων», προσθέτουν.

Σχετικές ειδήσεις