Νετανιάχου: Η Χαμάς δεν θα κυβερνά πια την Γάζα

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ απευθύνθηκε τόσο στο εσωτερικό του Ισραήλ όσο και στους Παλαιστίνιους μέλη της Χαμάς και μη, μετά τη δολοφονία του Γιαχία Σινουάρ.

Νετανιάχου: Η Χαμάς δεν θα κυβερνά πια την Γάζα
2'

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμίν Νετανιάχου εξέδωσε ανακοίνωση μετά την εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ στην οποία τόνισε ότι «το πρόσωπο που διέπραξε την πιο τρομερή σφαγή στην ιστορία του έθνους μας μετά το Ολοκαύτωμα, ο μαζικός δολοφόνος που δολοφόνησε χιλιάδες Ισραηλινούς και απήγαγε εκατοντάδες πολίτες μας, εξοντώθηκε από τους ηρωικούς μας στρατιώτες».

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στο εσωτερικό του Ισραήλ και συγκεκριμένα στις οικογένειας των ομήρων είπε: «Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή στον πόλεμο. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι την επιστροφή όλων των αγαπημένων σας, που είναι και δικοί μας αγαπημένοι. Αυτή είναι η ύψιστη δέσμευσή μας».

Ο Νετανιάχου όμως απευθύνθηκε και στους κατοίκους της Γάζας, στέλνοντας το μηνυμά του και σε αυτούς: "Ο Σινουάρ κατέστρεψε τις ζωές σας. Η Χαμάς δεν θα κυβερνά πλέον τη Γάζα. Αυτή είναι η αρχή της ημέρας μετά τη Χάμας».

Ενώ στα μέλη της Χαμάς είπε: «Η εξάλειψη του Σινουάρ αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την πτώση της σατανικής εξουσίας της Χαμάς. Στους τρομοκράτες λέω: οι ηγέτες σας φεύγουν και θα εξαλειφθούν. Καλώ όλους όσους κρατούν τους ομήρους μας, όποιος αφήσει τα όπλα του και επιστρέψει τους ομήρους μας - θα του επιτρέψουμε να φύγει και να ζήσει. Και εξίσου, όποιος βλάψει τους ομήρους μας - το αίμα του στο κεφάλι του. Θα τον αντιμετωπίσουμε».

Ο Νετανιάχου είπε ακόμη ότι η απελευθέρωση των ομήρων φέρνει πιο κοντά το τέλος του πολέμου.

Απευθυνόμενος στους λαούς της Μέσης Ανατολής, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι υπάρχει «μια μεγάλη ευκαιρία να σταματήσουμε τον άξονα του κακού και να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό μέλλον».

Απαντώντας δε στην διεθνή κριτική, ο Νετανιάχου επεσήμανε ακόμη ότι η δολοφονία του Σινουάρ καθιστά σαφές στους επικριτές στο Ισραήλ και στο εξωτερικό γιατί η κυβέρνησή του επέμεινε στη συνέχιση του πολέμου. «Γιατί επιμείναμε, μπροστά σε όλες τις πιέσεις, να εισέλθουμε στη Ράφα, το οχυρωμένο προπύργιο της Χαμάς, όπου κρύβονταν ο Σινουάρ και πολλοί από τους δολοφόνους».

Παρόλα αυτά, προειδοποίησε ο Νετανιάχου, ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμα και συνεχίζει να αποφέρει βαρύ φόρο αίματος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή