Ρίτσαρντ Μπράνσον: Συγκυβερνήτης στην πρώτη επανδρωμένη πτήση με αερόστατο

Το κόστος του εισιτηρίου για το ταξίδι με το αερόστατο είναι 115.000 ευρώ και μέχρι τώρα έχουν γίνει περισσότερες από 1.800 κρατήσεις.
4'

Ο ιδρυτής της Virgin Galactic Ρίτσαρντ Μπράνσον πραγματοποίησε πτήσεις με αερόστατα θερμού αέρα που έσπασαν τα ρεκόρ στον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό το 1987 και το 1991 αντίστοιχα.

Σύντομα θα είναι συγκυβερνήτης στην πρώτη επανδρωμένη πτήση της Space Perspective, μιας εταιρείας που εδρεύει στη Φλόριντα και ασχολείται με αερόστατα για στρατοσφαιρικά αερόστατα. Αυτή η αποστολή-ορόσημο θα γίνει το 2025.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο Μπράνσον και οι άλλοι δύο πιλότοι θα επιχειρήσουν να πετάξουν 32.000 χιλιόμετρα στον ουρανό πάνω σε μια κάψουλα υπό πίεση, που θα ρυμουλκείται από ένα μπαλόνι.

Έχει σπάσει δύο παγκόσμια ρεκόρ με αερόστατο


Ο συνιδρυτής της Virgin έχει συνηθίσει το κοινό σε παράτολμες ενέργειες με αερόστατα, καθώς έχει σπάσει δύο παγκόσμια ρεκόρ με αερόστατο διασχίζοντας τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό ωκεανό το 1987 και το 1991 αντίστοιχα.

«Ορισμένες από τις πιο υπέροχες εμπειρίες της ζωής μου έχουν συμβεί σε αποστολές με αερόστατο και είμαι ενθουσιασμένος που υποστηρίζω την Space Perspective στο ταξίδι της», δήλωσε. «Είμαι παθιασμένος με την περιπέτεια και να βοηθάω συναδέλφους επιχειρηματίες να επιτύχουν τα επιχειρηματικά τους όνειρα».

Το διαστημικό μπαλόνι θα φουσκώσει με υδρογόνο

Σημειώνεται ότι ο Μπράνσον θα είναι ένας από τους τρεις πιλότους στο παρθενικό ταξίδι του Space Perspective το 2025, μαζί με τους συνιδρυτές της εταιρείας Jane Poynter και Taber MacCallum.

Κατά την εκτόξευση, το τεράστιο διαστημικό μπαλόνι θα φουσκώσει με υδρογόνο, ανυψώνοντας την υπό πίεση κάψουλα στον ουρανό με ταχύτητα που δεν θα ξεπερνά τα περίπου 19,3 χιλιόμετρα την ώρα.

Όταν φουσκώσει πλήρως, το μπαλόνι θα είναι σχεδόν τόσο ψηλό όσο ο Πύργος του Άιφελ και θα μπορούσε να καλύψει έκταση ίση με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

Μόλις η κάψουλα φτάσει σε υψόμετρο περίπου 32 χιλιομέτρων θα επιπλέει σε επίπεδα πάνω από την ατμόσφαιρα που ποτέ πριν δεν είχαν επιτευχθεί σε εμπορική πτήση με αερόστατο.

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκε μια επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση χωρίς πλήρωμα που ακολουθούσε την ίδια τροχιά και ύψος πτήσης με τα μελλοντικά ταξίδια.

Το 2025 η παρθενική πτήση

«Οι πρωτοποριακές προσπάθειες του Ρίτσαρντ στη βιομηχανία αερόστατων ήταν βασική έμπνευση για εμάς όταν ιδρύσαμε την Space Perspective», υποστήριξε η συνιδρύτρια της εταιρείας Jane Poynt και πρόσθεσε: «Είμαστε τώρα σε μια αποστολή να προσφέρουμε στους εξερευνητές εκπληκτική θέα της Γης απέναντι σε έναν μαύρο ουρανό και να το κάνουμε απαλά με τρόπο που να το επιτρέπουν μόνο τα μπαλόνια».

Αν και δεν έχει οριστεί, μέχρι στιγμής, συγκεκριμένη ημερομηνία για την παρθενική πτήση, η Space Perspective επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιηθεί το 2025.

Από την πλευρά του, ο άλλος συνιδρυτής της εταιρείας, Taber MacCallum εξέφρασε τον ενθουσιασμό του με την απόφαση του Ρίτσαρντ α συμμετάσχει και εγώ θα είμαι ως συγκυβερνήτης στην πρώτη πτήση με πλήρωμα, αξιοποιώντας τη βαθιά του εμπειρία στο αερόστατο για να εξασφαλίσει ένα επιτυχημένο παρθενικό ταξίδι».

Ο σερ Ρίτσαρντ έχει επίσης, μαζί με άλλους επενδυτές, μια επένδυση στο Space Perspective, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία θα επιταχύνει την ανάπτυξη και το πρόγραμμα δοκιμαστικών πτήσεων.

Στην κάψουλα θα μπορούν να μπουν οκτώ επιβάτες

Εάν η πτήση του Μπράνσον στεφθεί με επιτυχία, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μελλοντικές πτήσεις με τουρίστες.

Η κάψουλα θα έχει χωρητικότητα οκτώ επιβατών, έναντι 115.000 ευρώ.

Οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να απολαύσουν κοκτέιλ, υπηρεσία γευμάτων, WIFI υψηλής ταχύτητας και απίστευτη θέα στον πλανήτη τους.

Τι θα παρέχει το ταξίδι με διαστημική κάψουλα


Η διαστημική κάψουλα θα χρειαστεί δύο ώρες για να φθάσει στο μέγιστο ύψος της και δύο ώρες για να ολοκληρώσει την κάθοδό της στη Γη.

Οι επιβάτες μπορούν ακόμη και να απολαμβάνουν αυτήν τη θέα ενώ χρησιμοποιούν το μπάνιο, το οποίο διαθέτει «απαλούς, χαλαρωτικούς χρωματικούς τόνους, ζωντανά φυτά, εκπληκτική θέα στα παράθυρα και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας», σύμφωνα με το Space Perspective.

Μέχρι τώρα, όπως αναφέρει η εταιρεία Space Perspective, παρά το τσουχτερό εισιτήριο, έχουν γίνει περισσότερες από 1.800 κρατήσεις.

Ο Μπράνσον ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες τρία χρόνια αφότου έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος στο διάστημα, έχοντας ταξιδέψει στην άκρη της ατμόσφαιρας της Γης με ένα διαστημόπλοιο Virgin Galactic, επισημαίνει σε άρθρο της η εφημερίδα Daily Mail.

Σχετικές ειδήσεις