Οι Παλαιστίνιοι θέλουν την αποπομπή του Ισραήλ από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

«Μια χώρα που συμπεριφέρεται με τέτοια αλαζονεία και ασέβεια προς την υποχρέωσή της βάσει του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών δεν αξίζει να έχει θέση στη Γενική Συνέλευση ανάμεσά μας», δήλωσε ο πρέσβης της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ.
1'

Μια ομάδα 12 Αράβων πρεσβευτών συναντήθηκε κεκλεισμένων των θυρών με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για να συζητήσουν για τη Γάζα στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Μετά τη συνάντηση, ο πρεσβευτής της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ, Ριγιάντ Μανσούρ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός και στην ενίσχυση της στήριξης της UNRWA, της παλαιστινιακής υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Το κοινοβούλιο του Ισραήλ εξετάζει επί του παρόντος νομοθεσία για την απαγόρευση της λειτουργίας της οργάνωσης στη χώρα.

Είπε επίσης ότι η ομάδα πιέζει για ένα νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτεί κατάπαυση του πυρός και ανανέωσε την έκκληση για την αποπομπή του Ισραήλ από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει τα εργαλεία για να επιβάλει τη θέλησή του και να χρησιμοποιήσει ό,τι έχει στη διάθεσή του», δήλωσε ο Μανσούρ στον Τύπο.

«Όσον αφορά την UNRWA, εάν [το Ισραήλ] συνεχίσει την πορεία του, μεταξύ άλλων, προσπαθώντας να την καταστρέψει, δεν υπάρχει κανένα ταμπού στη Γενική Συνέλευση να αμφισβητήσει την έδρα μιας χώρας που δεν σέβεται όλους μας, ούτε τη Γενική Συνέλευση, ούτε το διεθνές δίκαιο, ούτε το Συμβούλιο Ασφαλείας, ούτε τον Γενικό Γραμματέα.

«Μια χώρα που συμπεριφέρεται με τέτοια αλαζονεία και ασέβεια προς την υποχρέωσή της βάσει του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών δεν αξίζει να έχει θέση στη Γενική Συνέλευση ανάμεσά μας», είπε.

Σχετικές ειδήσεις