Μέση Ανατολή: Χεζμπολάχ και Χαμάς στοχεύουν απευθείας τον Νετανιάχου μετά την εκτέλεση

Η Χεζμπολάχ βάζει ανοιχτά στο στόχαστρο τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στην ηγεσία της
3'

O θάνατος του ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, προκάλεσε νέες αλλαγές ισορροπιών, καθώς πλέον τόσο η παλαιστινιακή οργάνωση, όσο και η Χεζμπολάχ είναι αντιμέτωπες με μεγάλα κενά ηγεσίας.

Ωστόσο όπως όλα δείχνουν η Χεζμπολάχ αλλάζει προσανατολισμό, και πλέον στοχοποιεί τον ίδιο τον Ισραηλινό πρωθυπουργό. Σε μία θεωρητικά επίδειξη αντιποίνων το πρωί του Σαββάτου, η οργάνωση εξαπέλυσε τρία drones με το ένα να έχει στόχο την πρωθυπουργική κατοικία στην Καισάρεια του βόρειου Ισραήλ το Σάββατο, όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του δεν ήταν εκεί και δεν υπήρξαν θύματα στο περιστατικό», είπε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Τα άλλα δύο σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό αναχαιτίστηκαν. Παρά την είσοδο των drones, δεν ενεργοποιήθηκαν συναγερμοί στην Καισάρεια, αλλά λίγο νωρίτερα ενεργοποιήθηκε προειδοποίηση διείσδυσης εχθρικού αεροσκάφους στη Δυτική Γαλιλαία.

Δείτε τα πρώτα πλάνα από το σημείο:

Νεκρός κι άλλος διοικητής τη Χεζμπολάχ

Ο IDF ανακοίνωσε τον θάνατο του αναπληρωτή διοικητή της Χεζμπολάχ που ήταν υπεύθυνος για την περιοχή Bint Jbeil του νότιου Λιβάνου.

Σε μια επιχειρησιακή ενημέρωση, ο IDF υποστήριξε ότι ο Nasser Abd Elaziz Rashid ήταν υπεύθυνος για την εκτόξευση ρουκετών στο Ισραήλ που προερχόταν από πολλές πόλεις στο νότιο Λίβανο. Τα πλήγματα έρχονται καθώς οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ συνεχίζονται στο νότιο Λίβανο, λέει ο IDF, προσθέτοντας ότι τις τελευταίες 24 ώρες στρατεύματα εντόπισαν και κατέστρεψαν πολλά όπλα, συμπεριλαμβανομένου ενός εκτοξευτήρα αντιαρματικών πυραύλων Kornet που προετοιμάστηκε για εκτόξευση προς τις βόρειες ισραηλινές κοινότητες.

Ο στρατός έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από τα χτυπήματα.

Υπόσχεση αντιποίνων από το Ιράν

Την ίδια ώρα ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, προειδοποιούσε με αναρτήσεις του στο X/Τwitter «πως η Χαμάς παραμένει ζωντανή» μετά τον θάνατο του επικεφαλής της.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Seyed Abbas Araghchi προειδοποίησε σε ανάρτηση X/Twitter ότι όποιος βοήθησε ή γνώριζε για ισραηλινά αντίποινα εναντίον του Ιράν, μετά την επίθεση του με βαλλιστικούς πυραύλους την 1η Οκτωβρίου στο Ισραήλ, θα πρέπει να «λογοδοτήσει».

Σχετικές ειδήσεις