Ινδία: Απατεώνες «έτρεξαν» υποκατάστημα τράπεζας για δέκα μέρες – Πώς δρούσαν οι επιτήδειοι

Απάτη ολκής οικονομικής φύσεως στην Ινδία.

Ινδία: Απατεώνες «έτρεξαν» υποκατάστημα τράπεζας για δέκα μέρες – Πώς δρούσαν οι επιτήδειοι
UNSPLASH.
1'

Η State Bank of India, εθνική τράπεζα της Ινδίας, έγινε στόχος επιτήδειων, οι οποίοι λειτουργούσαν υποκατάστημα για δέκα ολόκληρες μέρες, μέχρι να συλληφθούν από τις αρχές. Συγκεκριμένα, εξαπατούσαν τους ανθρώπους να πληρώσουν για να εξασφαλίσουν σταθερές θέσεις εργασίας στο υποτιθέμενο κατάστημα της τράπεζας.

Για δέκα συνεχόμενες ημέρες, οι έξι υπάλληλοι της τράπεζας SBI στην Chhapora έρχονταν στη δουλειά μόνο για να παρακολουθήσουν την ώρα να περνά στο ρολόι. Ο διευθυντής του υποκαταστήματος, που συνήθως ερχόταν γύρω στις 10:00 και έφευγε το μεσημέρι, τους είπε να εισέλθουν στον ιστότοπο της State Bank of India και να διαβάσουν για την εταιρεία και τα πρωτόκολλα. Μία μέρα, ο διευθυντής σταμάτησε να έρχεται εντελώς στην τράπεζα, αλλά και πάλι κανείς δεν είπε τίποτα. Άλλη μέρα, η αστυνομία ήρθε με πραγματικούς υπαλλήλους του SBI και διαβεβαίωσε σε εκείνους ότι ο χώρος εργασίας τους ήταν μία απάτη.

«Ο διευθυντής του υποκαταστήματος Dabra μάς ενημέρωσε για την υποψία του σχετικά με ψεύτικη τράπεζα που λειτουργεί στην Chhapora. Ύστερα από έρευνα, επιβεβαιώθηκε ότι η τράπεζα ήταν ψεύτικη και αρκετοί υπάλληλοι είχαν διοριστεί με πλαστά έγγραφα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Rajesh Patel.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή